Listar "Institutos de Investigación" por Título

Ir a: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
o introduce las primeras letras:  
Mostrando resultados del 44 al 63 de 100 < Anterior   Siguiente >
AñoTítuloAutor/a
2023-01Heat stress and recovery effects on the physiology and biochemistry of Castanea sativa Mill.Dorado Reyes, Francisco Javier; Pinto, Glória; Monteiro, Pedro; Chaves Lobón, Natividad; Alías Gallego, Juan Carlos; Morales Rodrigo, Sara; Camisón Caballero, Álvaro; Solla Hach, Alejandro; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal
2023Hemispheric sunspot numbers from the astronomical observatory of the University of Valencia (1940 – 1956)Sánchez Carrasco, Víctor Manuel; Pérez Aparicio, Alejandro Jesús; Gallego Herrezuelo, María Cruz; Vaquero Martínez, José M.; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación del Agua, Cambio Climático y Sostenibilidad (IACYS); Universidad de Extremadura. Departamento de Física
2022Holm oak decline is determined by shifts in fine root phenotypic plasticity in response to belowground stressEncinas-Valero, Manuel; Esteban, Raquel; Heres, Ana-Maria; Vivas, M.; Fakhet, Dorra; Aranjuelo, Iker; Solla Hach, Alejandro; Moreno Marcos, Gerardo; Curiel Yuste, Jorge; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal
2019Hormone and secondary metabolite profiling in chestnut during susceptible and resistant interactions with Phytophthora cinnamomiCamisón Caballero, Álvaro; Martín Cuevas, Ángela; Sánchez Bel, Paloma; Flors, Víctor; Alcaide Romero, Francisco; Morcuende Sánchez, David; Pinto, Gloria; Solla Hach, Alejandro
2022Impact of absence of lactose on the dynamic sensory profile of yogurt: A multiple-intake TDS approachOlegario, Lary Souza; González-Mohino Jiménez, Alberto; Estévez García, Mario; Madruga, Marta Suely; Ventanas Canillas, Sonia; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidade Federal da Paraíba. Brasil
2022Impacts of fresh and aged holm-oak biochar on clomazone behaviour in rice cropping soils after transition to sprinkler irrigationLópez Piñeiro, Antonio; Sánchez Terrón, Jaime; Martín Franco, Carmen; Peña Abades, David; Vicente Gil, Luis Andrés; Gómez Fernández, Soraya; Fernández Rodríguez, Damián; Albarrán Liso, Ángel; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación del Agua, Cambio Climático y Sostenibilidad (IACYS); Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal
2023Improvement of shelf-life of cherry (Prunus avium L.) by combined application of modified-atmosphere packaging and antagonistic yeast for long-distance exportCabañas Cabezas, Catalina Milagros; Hernández León, Alejandro; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Moraga, Carlos; Martín González, Alberto; Córdoba Ramos, María Guía; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura (CICYTEX). Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Física
2021Improvements in the methodology for fatty acids analysis in meat products: One-stage transmethylation and fast-GC methodPérez Palacios, María Trinidad; Solomando González, Juan Carlos; Ruiz Carrascal, Jorge; Antequera Rojas, María Teresa; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022Improving the poor texture and technological properties of chicken wooden breast by enzymatic hydrolysis andlow-frequency ultrasoundLima, Juliana L.; Bezerra, Taliana K.A.; Carvalho, Leila M.; Galvão, Mércia S.; Lucena, Lorena; Rocha, Thayse C.; Estévez García, Mario; Madruga, Marta S.; Universidade Estadual da Paraíba. Brasil; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar)
2017In vivo bactericidal efficacy of the Ti6Al4V surface after ultraviolet C treatmentConstantino Cabrera, Juan Antonio; Delgado Rastrollo, María; Pacha Olivenza, Miguel Ángel; González Martín, María Luisa; Quiles Galindo, Manuel; Pérez Giraldo, Ciro; Morales Bruque, José; Gallardo Moreno, Amparo María; Hospital Universitario de Badajoz; Universidad de Extremadura. Departamento de Ciencias Biomédicas; Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada; Universidad de Extremadura. Departamento de Terapéutica Médico-Quirúrgica
2022Influence of high-pressure processing and varying concentrations of curing salts on the color, heme pigments and oxidation of lipids and proteins of Iberian dry-cured loins during refrigerated storageHiguero Fernández, Nieves; Ramírez Bernabé, María Rosario; Vidal Aragón, María del Carmen; Cava López, Ramón; Universidad de Extremadura. Instituto de Investigación INBIO G+C; Centro Universitario "Santa Ana" (Almendralejo. Badajoz); Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX-CICYTEX)
2022Interactive effects of biotic stressors and provenance on chemical defence induction by holm oak (Quercus ilex)Rodríguez Romero, Manuela; Gallardo Soler, Alejandro; Pérez, Andrea; Pulido, Fernando J.; Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura (CICYTEX). Instituto del Corcho, la Madera y el Carbón Vegetal (ICMC); Universidad de Extremadura. Departamento de Bioquímica, Biología Molecular y Genética; Universidad de Extremadura. Instituto de Investigación de la Dehesa (INDEHESA)
2022Kaempferol prevents the activation of complement C3 protein and the generation of reactive A1 astrocytes that mediate rat brain degeneration induced by 3-nitropropionic acidLópez Sánchez, Carmen; Poejo, Joana Margarida de Andrade; García López, Virginio; Salazar Casco, Jairo; García Martínez, Virginio Enrique; Gutiérrez Merino, Carlos; Universidad de Extremadura. Instituto universitario de Biomarcadores de Patologías Metabólicas y Moleculares (IBPM); Universidad de Extremadura. Departamento de Anatomía, Biología Celular y Zoología; Universidad de Extremadura. Departamento de Bioquímica, Biología Molecular y Genética; Universidad Nacional Autónoma de Nicaragua
2022LncRNA H19 impairs chemo and radiotherapy in tumorigenesisGarcía Padilla, Carlos; Lozano Velasco, Estefanía; Muñoz Gallardo, María del Mar; Castillo Casas, Juan Manuel; Caño Carrillo, Sheila; Martínez Amaro, Francisco José; García López, Virginio; Aránega Jiménez, Amelia; Franco Jaime, Diego; García Martínez, Virginio Enrique; López Sánchez, Carmen; Universidad de Extremadura. Departamento de Anatomía, Biología Celular y Zoología; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Biomarcadores de Patologías Metabólicas; Universidad de Jaén
2022Loss of KEAP1 causes an accumulation of nondegradative organellesUribe Carretero, Elisabet; Martínez Chacón, Guadalupe; Yakhine-Diop, Sokhna M. S.; Duque González, Gema; Rodríguez Arribas, Mario; Alegre Cortés, Eva; Paredes Barquero, Marta; Canales Cortés, Saray; Pizarro Estrella, Elisa; Barquero Cuadrado, Antonio Diego; González Polo, Rosa Ana; Fuentes Rodríguez, José Manuel; Niso Santano, Mireia; Universidad de Extremadura. Departamento de Bioquímica, Biología Molecular y Genética; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación Biosanitaria de Extremadura (INUBE); Universidad Autónoma de Madrid; Centro de Investigación Biomédica en Red en Enfermedades Neurodegenerativas (CIBERNED)
2021Low-frequency ultrasound as a tool for quality control of soft-bodied raw ewe's milk cheesesCrespo Bermejo, Abel Teodoro; Jiménez Barco, Antonio; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Vázquez Merchán, Almudena; Galván, Ana María; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Centro Tecnológico Agroalimentario Extremadura (CTAEX)
2023Machine olfaction discrimination of Spanish-style green olives inoculated with spoilage mold speciesSánchez Baltasar, Ramiro; Pérez Nevado, Francisco; Martillanes Costumero, Sara; Montero Fernández, Ismael; Lozano Rogado, Jesús Salvador; Martín Vertedor, Daniel; Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura (CICYTEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería Eléctrica, Electrónica y Automática; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidade de Évora. Portugal
2021Magnetite-based catalyst for the CWPO for different aqueous matrices spiked with NAP-DCF mixtureHuaccallo Aguilar, Ysabel; Álvarez Torrellas, Silvia; Martínez Nieves, Johanny; Delgado Adámez, Jonathan; Gil Álvarez, María Victoria; Ovejero Escudero, Gabriel; García, Juan; Universidad Complutense de Madrid; Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura (CICYTEX). Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Química Orgánica e Inorgánica; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación del Agua, Cambio Climático y Sostenibilidad (IACYS)
2022Micro-structured and self-assembled patterns in PLA-cast films as a function of CTAB content, magnesium and substratum hydrophobicityGallardo Moreno, Amparo María; Luque Agudo, Verónica; González Martín, María Luisa; Hierro Oliva, Margarita; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación Biosanitaria de Extremadura (INUBE); Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada; Centro de Investigación Biomédica en Red: Bioingeniería, Biomateriales y Nanomedicina (CIBER-BBN). Badajoz
2021Modification of physico-chemical surface properties and growth of Staphylococcus aureus under hyperglycemia and ketoacidosis conditionsFernández Grajera, María; Pacha Olivenza, Miguel Ángel; Gallardo Moreno, Amparo María; González Martín, María Luisa; Pérez Giraldo, Ciro; Fernández Calderón, María Coronada; Universidad de Extremadura. Departamento de Ciencias Biomédicas; Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada