Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10662/11732
Title: Valorización de subproductos de la agroindustria para una economía verde y circular
Authors: Cabo Domínguez, Carlos M.
Rodríguez Moratinos, Ana Beatriz
Garrido Álvarez, María
Keywords: Subproductos agroalimentarios;Compuestos bioactivos;Extremadura;Residuos;Agri-food by-products;Bioactive compounds;Waste
Issue Date: 2020
Publisher: Universidad de Extremadura, Servicio de Publicaciones
Abstract: Este libro, nos introduce en el novedoso mundo de los compuestos bioactivos, analiza los principales cultivos del sector agroindustrial extremeño, los procesos y tecnologías de extracción de los compuestos bioactivos y residuos generados, así como las utilidades y potenciales beneficios de la obtención de compuestos bioactivos generados en la agroindustria, no solamente en el sector alimentario sino en otros sectores pujantes de la economía, como el sector farmacéutico y el sector de la cosmética.
This book introduces us to the novel world of bioactive compounds, analyses the main crops in the agro-industrial sector in Extremadura, the processes and technologies for extracting bioactive compounds and the waste generated, as well as the utilities and potential benefits of obtaining bioactive compounds generated in agro-industry, not only in the food sector but also in other booming sectors of the economy, such as the pharmaceutical and cosmetics sectors.
URI: http://hdl.handle.net/10662/11732
ISBN: 978-84-09-26056-0
Appears in Collections:Otras ediciones del SPUEx

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
978-84-09-26056-0.pdf1,69 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons