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AñoTítuloAutor/a
1993Calidad de la canal y de la carne en híbridos comerciales porcinos que incorporan raza DurocNúñez Breña, Félix; López Bote, Clemente L.; Ventanas, Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2013Carcass and meat quality traits of Iberian pigs as affected by sex and crossbreeding with different Duroc genetic linesRobina, Ángel; Viguera Bolumburu, Javier; Pérez Palacios, María Trinidad; Mayoral Calzada, Ana Isabel; Vivo Rodríguez, José Manuel; Guillén Ramírez, María Teresa; Ruiz-Carrascal, Jorge; N/A; Universidad de Extremadura. Departamento de Medicina Animal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2014Changes in chemical composition of frozen coated fish products during deep-fryingPérez Palacios, María Trinidad; Petisca, Catarina; Casal, Susana; Ferreira, Isabel; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022Characterization of autochthonal Hafnia spp. strains isolated from Spanish soft raw ewe's milk PDO cheeses to be used as adjunct cultureVázquez Merchán, Almudena; Ruiz Moyano, Santiago; Vázquez Hernández, María; Martín González, Alberto; Lorenzo Benayas, María Jesús; Benito Bernáldez, María José; Universidad de Extremadura. Departamento de Bioquímica, Biología Molecular y Genética; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA)
2017Combined effect of antagonistic yeast and modified atmosphere to control Penicillium expansum infection in sweet cherries cv. AmbrunésSantos, Ezulmara de Paiva; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Córdoba Ramos, María Guía; Villalobos Rivera, María Carmen; Casquete Palencia, Rocío; Hernández León, Alejandro; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2012Comparison of the effects of a commercial and an autochthonous Pediococcus acidilactici and Staphylococcus vitulus starter culture on the sensory and safety properties of a traditional Iberian dry-fermented sausage “salchichón”Casquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Pérez Nevado, Francisco; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2020Consumer assessment of sustainability traits in meat production. A choice experiment study in SpainEldesouky, Ali Taher Mohamed Hassanin; Mesías Díaz, Francisco Javier; Escribano Sánchez, Miguel; Zagazig University. Egypt; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021Consumers’ growing appetite for natural foods: Perceptions towards the use of natural preservatives in fresh fruitMesías Díaz, Francisco Javier; Martín Dorado, Ana; Hernández León, Alejandro; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022-07-22Cooking affects pork proteins in vitro rate of digestion due to different structural and chemical modificationsMitra, Bhaskar; Kristensen, Lars; Lametsch, Rene; Ruiz-Carrascal, Jorge; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021-02Cork oak (Quercus suber L.) leaf extracts potential use as natural antioxidants in cooked meatLavado, G.; Ladero, L.; Cava López, Ramón; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021-04Correlation analysis between acoustic and sensory technique data for cooked pork loin samplesGonzález-Mohino Jiménez, Alberto; Jiménez, Antonio; Rufo Pérez, María Montaña; Paniagua Sánchez, Jesús Manuel; Olegario, Lary Souza; Ventanas Canillas, Sonia; Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021Critical overview of the use of plant antioxidants in the meat industry: Opportunities, innovative applications and future perspectivesEstévez García, Mario; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021Cross-cultural emotional response to food stimuli: Influence of consumption contextOlegario, Lary Souza; Estévez García, Mario; González-Mohino Jiménez, Alberto; Madruga, Marta Suely; Ventanas Canillas, Sonia; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2014Determination of Free Amino Acids in Coated Foods by GC–MS: Optimization of the Extraction Procedure by Using Statistical DesignPérez Palacios, María Trinidad; Melo, Armindo; Cunha, Sara; Ferreira, Isabel; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021-02-17Development of a methodology for estimating the ergosterol in meat product-borne toxigenic moulds to evaluate antifungal agentsÁlvarez Rubio, María Micaela; Rodríguez Jiménez, Alicia; Bermúdez Polo, María Elena; Roncero Benavente, Elía; Andrade Gracia, María Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2020-05Development of a multiplex real-time PCR to differentiate the four major Listeria monocytogenes serotypes in isolates from meat processing plantsAlía Muñoz, Alberto; Andrade Gracia, María Jesús; Córdoba, J. J.; Martín Tornero, Irene; Rodríguez Jiménez, Alicia; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2019-07Diffusion of mycotoxins and secondary metabolites in dry-cured meat productsPeromingo Arévalo, Ana Belén; Sulyok, Michael; Lemmens, Marc; Rodríguez Jiménez, Alicia; Rodríguez Jovita, María Mar; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022Dry-cured loin characterization by ultrasound physicochemical and sensory parametersJiménez Barco, Antonio; González-Mohino Jiménez, Alberto; Rufo Pérez, María Montaña; Paniagua Sánchez, Jesús Manuel; Antequera Rojas, María Teresa; Pérez Palacios, María Trinidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2011-09Effect of autochthonous starter cultures in the production of "salchichón", a traditional Iberian dry-fermented sausage, with different ripening processesCasquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Hernández León, Alejandro; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2018Effect of cured meat product ingredients on the Penicillium verrucosum growth and ochratoxin A productionAndrade García, María Jesús; Peromingo Arévalo, Ana Belén; Rodríguez Jovita, María Mar; Rodríguez Jiménez, Alicia; N/A; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos