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AñoTítuloAutor/a
2023Machine olfaction discrimination of Spanish-style green olives inoculated with spoilage mold speciesSánchez Baltasar, Ramiro; Pérez Nevado, Francisco; Martillanes Costumero, Sara; Montero Fernández, Ismael; Lozano Rogado, Jesús Salvador; Martín Vertedor, Daniel; Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura (CICYTEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería Eléctrica, Electrónica y Automática; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidade de Évora. Portugal
2021-07-30Meat and Human Health-Current Knowledge and Research GapsGeiker, Nina Rica Wium; Bertram, Hanne Christine; Mejborn, Heddie; Dragsted, Lars; Kristensen, Lars; Ruiz-Carrascal, Jorge; Bügel, Susanne; Astrup, Arne; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2012-03Microbiological quality of salchichón and chorizo, traditional Iberian dry-fermented sausages from two different industries, inoculated with autochthonous starter culturesCasquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Aranda Medina, Emilio; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2020-09Monitoring the Processing of Dry Fermented Sausages with a Portable NIRS DeviceGonzález-Mohino Jiménez, Alberto; Pérez Palacios, María Trinidad; Antequera Rojas, María Teresa; Ruiz Carrascal, Jorge; Olegario, Lary Souza; Grassi, Silvia; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2010MRI-based analysis, lipid composition and sensory traits for studying Iberian dry-cured hams from pigs fed with different dietsPérez Palacios, María Trinidad; Antequera Rojas, María Teresa; Durán Martín-Merás, María Luisa; Caro Lindo, Andrés; García Rodríguez, Pablo; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2010-03Muscle individual phospholipid classes throughout the processing of dry-cured ham: Influence of pre-cure freezingPérez Palacios, María Trinidad; Ruiz Carrascal, Jorge; Dewettinck, Koen; Trung Le, Thien; Antequera Rojas, María Teresa; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2019Near Infrared Reflectance spectroscopy to analyse texture related characteristics of sous vide pork loinPérez Palacios, María Trinidad; Caballero, Daniel; González-Mohino Jiménez, Alberto; Mir Bel, Jorge; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2018-03-22Near-infrared spectroscopy-based analysis to study sensory parameters on pork loins as affected by cooking methods and conditionsGonzález-Mohino Jiménez, Alberto; Antequera Rojas, María Teresa; Ventanas Canillas, Sonia; Caballero, Daniel; Mir Bel, Jorge; Pérez Palacios, María Trinidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2019-02-25New contributions of ultrasound inspection to the characterization of different varieties of honeyGonzález-Mohino Jiménez, Alberto; Jiménez, Antonio; Márquez Paniagua, M. Jesús; Pérez Palacios, María Trinidad; Rufo, Montaña; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022New findings of edible oil characterization by ultrasonic parametersJiménez Barco, Antonio; Rufo Pérez, María Montaña; Paniagua Sánchez, Jesús Manuel; González-Mohino Jiménez, Alberto; Olegario, Lary Souza; Universidade Federal da Paraíba. Brasil; Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
1987Nuevas perspectivas en la manipulación hormonal del crecimiento y la composición de la canal en los animales de abastosVentanas, Jesús; López Bote, Clemente L.; García González, María Carmen; Antequera Rojas, María Teresa; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2016El papel de la gestión cooperativa en la mejora del funcionamiento técnico-económico de explotaciones ovinasGaspar García, Paula; Escribano Sánchez, Miguel; Pulido García, Francisco; Rodríguez de Ledesma Vega, Antonio; Mesías Díaz, Francisco Javier; Pulido García, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos
2016-08Persistent and non-persistent strains of Listeria monocytogenes: A focus on growth kinetics under different temperature, salt, and pH conditions and their sensitivity to sanitizersMagalhães, Rui; Ferreira, Vania; Brandão, T.R.S.; Casquete Palencia, Rocío; Almeida, Gonzalo; Teixeira, Paula; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2017-02-23Physico-chemical and sensory characteristics of freeze-dried and air-dehydrated yogurt foamCarvalho, Maria João Barata de; Pérez Palacios, María Trinidad; Ruiz-Carrascal, Jorge; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2017Physicochemical and nutritional characterization of brebas for fresh consumption from nine fig varieties (Ficus carica L.) grown in Extremadura (Spain)Pereira Jiménez, Cristina; López Corrales, Margarita; Martín González, Alberto; Villalobos Rivera, María Carmen; Córdoba Ramos, María Guía; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Instituto de Investigaciones Finca La Orden-Valdesequera (CICYTEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX-CICYTEX)
2018Physicochemical factors affecting the growth and mycotoxin production of Penicillium strains in a synthetic cheese mediumCasquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Córdoba Ramos, María Guía; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Galván Romero, Ana Isabel; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2018Potential of yeasts isolated from dry-cured ham to control ochratoxin A production in meat modelsPeromingo Arévalo, Ana Belén; Núñez Breña, Félix; Rodríguez Jiménez, Alicia; Alía Muñoz, Alberto; Andrade García, María Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2017-02Prevalence and antimicrobial susceptibility of Acinetobacter spp. isolated from meatCarvalheira, Ana; Casquete Palencia, Rocío; Silva, Joana Rita Martins; Teixeira, Paula; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021Protein carbonylation in food and nutrition: a concise updateEstévez García, Mario; Díaz Velasco, Silvia; Martínez Pérez, Remigio; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022-07Proteomic approach to unveil the ochratoxin A repression by "Debaryomyces hansenii" and rosemary on "Penicillium nordicum" during dry-cured fermented sausages ripeningÁlvarez Rubio, María Micaela; Delgado Perón, Josué; Núñez Breña, Félix; Roncero Benavente, Elía; Andrade Gracia, María Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos