Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 114
Issue Date | Title | Author(s) |
2023 | Screening microbial interactions during inulin utilization reveals strong competition and proteomic changes in "Lacticaseibacillus paracasei" M38 | Vega Sagardía, Marco; Cebrián Cabezón, Eva; Delgado Perón, Josué; Ruiz Moyano, Santiago; Garrido, Daniel; N/A; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2013 | Carcass and meat quality traits of Iberian pigs as affected by sex and crossbreeding with different Duroc genetic lines | Robina, Ángel; Viguera Bolumburu, Javier; Pérez Palacios, María Trinidad; Mayoral Calzada, Ana Isabel; Vivo Rodríguez, José Manuel; Guillén Ramírez, María Teresa; Ruiz-Carrascal, Jorge; N/A; Universidad de Extremadura. Departamento de Medicina Animal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2020 | Lipid digestion products in meat derivatives enriched with fish oil microcapsules | Solomando González, Juan Carlos; Antequera Rojas, María Teresa; Pérez Palacios, María Trinidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2014 | Changes in chemical composition of frozen coated fish products during deep-frying | Pérez Palacios, María Trinidad; Petisca, Catarina; Casal, Susana; Ferreira, Isabel; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2014 | Determination of Free Amino Acids in Coated Foods by GC–MS: Optimization of the Extraction Procedure by Using Statistical Design | Pérez Palacios, María Trinidad; Melo, Armindo; Cunha, Sara; Ferreira, Isabel; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2007 | Improvement of a solid phase extraction method for separation of animal muscle phospholipid classes | Pérez Palacios, María Trinidad; Ruiz-Carrascal, Jorge; Antequera Rojas, María Teresa; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2007 | Stereospecific Analysis of Phospholipid Classes in Skeletal Muscle from Rats Fed Different Fat Sources | Pérez Palacios, María Trinidad; Antequera Rojas, María Teresa; Muriel, Elena; Martín, Diana; Ruiz-Carrascal, Jorge; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2016 | Fatty acid composition in double and multilayered microcapsules of ω-3 as affected by storage conditions and type of emulsions | Jiménez Martín, Estefanía; Antequera Rojas, María Teresa; Gharsallaoui, Adem; Ruiz-Carrascal, Jorge; Pérez Palacios, María Trinidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2022-07-22 | Cooking affects pork proteins in vitro rate of digestion due to different structural and chemical modifications | Mitra, Bhaskar; Kristensen, Lars; Lametsch, Rene; Ruiz-Carrascal, Jorge; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2018-07-20 | Advanced glycation end products, protein crosslinks and post translational modifications in pork subjected to different heat treatments | Mitra, Bhaskar; Lametsch, Rene; Greco, Ines; Ruiz-Carrascal, Jorge; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2017-09-09 | Tracking hydrophobicity state, aggregation behaviour and structural modifications of pork proteins under the influence of assorted heat treatments | Mitra, Bhaskar; Rinnan, Asmund; Ruiz-Carrascal, Jorge; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2017-02-23 | Physico-chemical and sensory characteristics of freeze-dried and air-dehydrated yogurt foam | Carvalho, Maria João Barata de; Pérez Palacios, María Trinidad; Ruiz-Carrascal, Jorge; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2021-12-04 | Flavor Characterization of Animal Hydrolysates and Potential of Glucosamine in Flavor Modulation | Bak, Kathrine; Waehrens, Sandra; Fu, Yu; Chow, Ching Yue; Petersen, Mikael; Ruiz-Carrascal, Jorge; Bredie, Wender; Lametsch, Rene; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2021-07-30 | Meat and Human Health-Current Knowledge and Research Gaps | Geiker, Nina Rica Wium; Bertram, Hanne Christine; Mejborn, Heddie; Dragsted, Lars; Kristensen, Lars; Ruiz-Carrascal, Jorge; Bügel, Susanne; Astrup, Arne; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2023-03 | Rosmarinus officinalis reduces the ochratoxin A production by Aspergillus westerdijkiae in a dry-cured fermented sausage-based medium | Álvarez Rubio, María Micaela; Andrade Gracia, María Jesús; Delgado Perón, Josué; Núñez Breña, Félix; Román García, Ángel Carlos; Rodrigues, Paula; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2020-02 | Evaluation of the efficacy of Debaryomyces hansenii as protective culture for controlling Listeria monocytogenes in sliced dry-cured ham | Alía Muñoz, Alberto; Córdoba, J. J.; Rodríguez Jiménez, Alicia; García González, María Carmen; Andrade Gracia, María Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2020-05 | Development of a multiplex real-time PCR to differentiate the four major Listeria monocytogenes serotypes in isolates from meat processing plants | Alía Muñoz, Alberto; Andrade Gracia, María Jesús; Córdoba, J. J.; Martín Tornero, Irene; Rodríguez Jiménez, Alicia; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2020-02 | Study on fish oil microcapsules as neat and added to meat model systems: Enrichment and bioaccesibility of EPA and DHA | Solomando González, Juan Carlos; Antequera Rojas, María Teresa; Pérez Palacios, María Trinidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2019-05 | Resveratrol protects Lactobacillus reuteri against H2O2- induced oxidative stress and stimulates antioxidant defenses through upregulation of the dhaT gene | Arcanjo, Narciza O.; Andrade Gracia, María Jesús; Padilla Torrico, Patricia; Rodríguez Jiménez, Alicia; Madruga, Marta Suely; Estévez García, Mario; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2020-11-18 | Effect of omega-3 microcapsules addition on the profile of volatile compounds in enriched dry-cured and cooked sausages | Solomando González, Juan Carlos; Antequera Rojas, María Teresa; Martín, Alberto; Pérez Palacios, María Trinidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 114