Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10662/3780
Title: Diversificación económica y producción agroalimentaria de calidad: el ejemplo de las D.O.P. “Queso de la Serena” y “Torta del Casar”
Authors: Lorenzo Grande, Enrique
metadata.dc.contributor.advisor: Leco Berrocal, Felipe
Mateos Rodríguez, Ana Beatriz
Keywords: Denominación de origen protegida;Queso de La Serena;Torta del Casar;Desarrollo rural;Diversificación;Rural development;Diversification;Extremadura
Issue Date: 2016-02-04
Abstract: Este proyecto tiene como objetivo el estudio las denominaciones de origen, concretando en las D.O.P. Queso de la Serena y Torta del Casar, en el mercado agroalimentario como estrategia diferencial de competitividad en la industrialización de los productos que llevan dicho distintivo. Este recurso permite a la sociedad extremeña favorecer su desarrollo socioeconómico, a través de un flujo de mercado que desde esta tierra llega a cada vez más consumidores de distintas zonas del planeta, dentro y fuera de la Comunidad Económica Europea.
This project aims the study of appellations of origin, specifying in the PDO cheese of la Serena and Torta del Casar, in agro-food market as a differential strategy of competitiveness in the industrialization of products bearing the distinctive. This resource allows Extremadura society promote its socio-economic development, through a stream of market that from this land comes to increasingly more consumers in various areas of the planet, inside and outside of the European economic community.
URI: http://hdl.handle.net/10662/3780
Appears in Collections:DACTE - Tesis doctorales
Tesis doctorales

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TDUEX_2015_Lorenzo_Grande.pdf2,7 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons