La elaboración y el consumo del vino en el Monasterio de Guadalupe en la Baja Edad Media

DSpace/Manakin Repository

español português english

La elaboración y el consumo del vino en el Monasterio de Guadalupe en la Baja Edad Media

Show full item record

Title: La elaboración y el consumo del vino en el Monasterio de Guadalupe en la Baja Edad Media
Author: Cerro Herranz, María Filomena; Sánchez Rubio, María de los Ángeles
Abstract: El artículo recoge el estudio del cultivo de la vid y el consumo del vino en la Edad Media, en concreto en el Monasterio de Guadalupe (Cáceres). Aunque en la economía mediterránea sea característico el binomio cereal-vid, y éste constituya el eje fundamental de la actividad agrícola en la Edad Media, no se han realizado tantos estudios del viñedo como de los cereales.The article includes the study of the cultivation of the vine and the consumption of wine in the Middle Ages, specifically in the Monastery of Guadalupe (Cáceres). Although in the Mediterranean economy the binomial cereal-vine is characteristic, and this constitutes the fundamental axis of the agricultural activity in the Middle Age, so many studies of the vineyard as of the cereals have not been realized.
URI: http://hdl.handle.net/10662/6671
Date: 1984


Files in this item

Files Size Format View
0213-375X_5_95.pdf 919.2Kb PDF Thumbnail

The following license files are associated with this item:

This item appears in the following Collection(s)

Show full item record

Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España Except where otherwise noted, this item's license is described as Atribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España

Search DSpace


Browse

My Account

Statistics

Help

Redes sociales