DPAAL - Artículos Página de inicio de la colección

DPAAL - Artículos

Listar por
Elementos de la colección (clasificados por Fecha de envío en orden Descendente): 1 a 20 de 143
AñoTítuloAutor/a
2021Functional properties of extracts and residual dietary fibre from pomegranate (Punica granatum L.) peel obtained with different supercritical fluid conditionsRivas Muñoz, María Ángeles; Casquete Palencia, Rocío; Córdoba Ramos, María Guía; Benito Bernáldez, María José; Hernández León, Alejandro; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2023Identificación molecular de ixódidos en Lince Ibérico y estudio de la posible presencia de Cytauxzoon spp.Bazo Pérez, Cristina; Fernández García, José Luis; Peña Martínez, Jorge; Habela Martínez-Estéllez, Miguel Ángel; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Sanidad Animal
2018Genotipado del gen de la proteína priónica en ovejas calificadas de "en peligro de extinción": la oveja merinas negra de la península ibéricaMartín Palomino, Pedro; Gómez Calle, Laura; Proença, João Manuel Quirino Serejo; Ruiz Maestre, Elena; Fernández García, José Luis; Câmara Municipal de Idanha-a-Nova. Portugal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad Alfonso X El Sabio
2023Development of teamwork skills using ICTs in undergraduate students of food industry engineering degreeAndrés Nieto, Ana Isabel; Petrón Testón, María Jesús; Carrapiso Martínez, Ana Isabel; Morales Rodrigo, Sara; Timón Andrada, María Luisa; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2020Consumers’ perspectives on alternative short food supply chains based on social media: a focus group study in SpainElghannam, Ahmed Adel Mohamed Youssef; Mesías Díaz, Francisco Javier; Escribano Sánchez, Miguel; Fouad, Lina; Horrillo Gallardo, Andrés; Escribano Sánchez, Alfredo Jesús; Damanhour University. Egypt; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2020Organic farming as a strategy to reduce carbon footprint in dehesa agroecosystems: a case study comparing different livestock productsHorrillo Gallardo, Andrés; Gaspar García, Paula; Escribano Sánchez, Miguel; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2020Views of farmers and industrial entrepreneurs on the Iberian pig quality standard: an in-depth interview research studyOrtiz Llerena, Alberto; Carrillo Medina, Natalia; Elghannam, Ahmed Adel Mohamed Youssef; Escribano Sánchez, Miguel; Gaspar García, Paula; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2023Spice and herb frauds: types, incidence, and detection: the state of the artVelázquez Otero, María Rocío; Rodríguez Jiménez, Alicia; Hernández León, Alejandro; Casquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2024Combining zinc biofortification and native “Trichoderma” inoculation strategies for subterranean cloverGarcía-Latorre Nieto, Carlos; Velázquez Otero, María Rocío; Hernández León, Alejandro; Tejero Cordero, Paula; Poblaciones Suárez-Bárcena, María José; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021Combined foliar zinc and nitrogen application in broccoli (“Brassica oleracea” var. “italica” L.): effects on growth, nutrient bioaccumulation, and bioactive compoundsRivera Martín, Angélica María; Reynolds Marzal, María Dolores; Martín González, Alberto; Velázquez Otero, María Rocío; Poblaciones Suárez-Bárcena, María José; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022Does carbon footprint play a relevant role in food consumer behaviour? A focus on Spanish beefLami, Olda; Mesías Díaz, Francisco Javier; Balas Álvarez, Celia; Díaz Caro, Carlos; Escribano Sánchez, Miguel; Horrillo Gallardo, Andrés; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía Financiera y Contabilidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2023Fattening Iberian pigs indoors vs. outdoors: production performance and market valueHorrillo Gallardo, Andrés; Gaspar García, Paula; Muñoz, Ángel; Escribano Sánchez, Miguel; González Sánchez, María Elena; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2024Stakeholders’ perception on the role ofextensive livestock farming in the fight against climate changeEscribano Sánchez, Miguel; Horrillo Gallardo, Andrés; Rodríguez de Ledesma Vega, Antonio; Gaspar García, Paula; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2017Can social networks contribute to the development of short supply chains in the Spanish agri-food sector?Elghannam, Ahmed Adel Mohamed Youssef; Escribano Sánchez, Miguel; Mesías Díaz, Francisco Javier; Damanhour University. Egypt; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2019Type of paprika as a critical quality factor in Iberian chorizo sausage manufacturePereira Jiménez, Cristina; Córdoba Ramos, María Guía; Aranda Medina, Emilio; Hernández León, Alejandro; Velázquez Otero, María Rocío; Bartolomé García, Teresa Jesús; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA)
2024Can fruit be more sustainable? A study on consumer preferences towards the use of natural preservatives in cherriesLami, Olda; Mesías Díaz, Francisco Javier; Martín González, Alberto; Hernández Matamoros, Alejandro; Escribano Sánchez, Miguel; Martínez Carrasco, Federico; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Murcia; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA)
2024Non-destructive fluorescence spectroscopy for quality evaluation of almond oils extracted from roasted kernelMartín Tornero, Elísabet; Simón García, David; Álvarez Ortí, Manuel; Pardo, Jose Emilio; Durán Merás, Isabel; Martín Vertedor, Daniel; Universidad de Castilla-La Mancha; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica
2023The incorporation of a pomegranate peel extract in the formulation of uncured dry sausages protects lipids and proteins from oxidation during in vitro gastrointestinal digestionLavado Rodas, Guadalupe; Cava López, Ramón; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Biotecnología Ganadera y Cinegética (INBO G+C); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2023Quantification and identification of damage caused by pests and fungi in dried figs from orchards with different levels of agronomic management in the main production areas of extremadura (SW Spain)Galán Jiménez, Antonio Jesús; García Martín, Abelardo; Torres Vila, L.M.; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Galván Romero, Ana Isabel; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; López Corrales, Margarita; N/A; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2024Temperature dependence of acoustic parameters in pure and blended edible oils: Implications for characterization and authenticationJiménez Barco, Antonio; Rufo Pérez, María Montaña; Paniagua Sánchez, Jesús Manuel; González Mohino, Alberto; Olegario, Lary Souza; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
Elementos de la colección (clasificados por Fecha de envío en orden Descendente): 1 a 20 de 143