Elementos de la colección (clasificados por Fecha de envío en orden Descendente): 1 a 20 de 32
Año | Título | Autor/a |
2020 | Comparative quantification of chlorophyll and polyphenol levels in grapevine leaves sampled from different geographical locations | Martín Tornero, Elísabet; Páscoa, Ricardo Nuno Mendes de Jorge; Espinosa Mansilla, Anunciación; Durán Martín-Merás, Isabel; Lopes, João Almeida; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica; Universidade do Porto. Portugal; Universidade de Lisboa. Portugal |
2023-01-21 | E-Nose Quality Evaluation of Extra Virgin Olive Oil Stored in Different Containers | Martín Tornero, Elísabet; Barea Ramos, Juan Diego; Lozano Rogado, Jesús Salvador; Durán Merás, Isabel; Martín-Vertedor, Isabel; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería Eléctrica, Electrónica y Automática; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX) |
2023 | Acrylamide–Fat Correlation in Californian-Style Black Olives Using Near-Infrared Spectroscopy | Fernández Fuentes, Antonio; Montero Fernández, Ismael; Monago-Maraña, Olga; Martín Tornero, Elísabet; Martín Vertedor, Daniel; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica; Universidad Nacional de Educación a Distancia; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX) |
2021 | E-nose application for the discrimination of sterilization treatments applied to Californian-style black olive varieties | Sánchez, Ramiro; Martín Tornero, Elísabet; Lozano, Jesús; Fernández, Antonio; Arroyo, Patricia; Meléndez, Félix; Martín Vertedor, Daniel; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA) |
2022 | Fluorescence monitoring oxidation of extra virgin olive oil packed in different containers | Martín Tornero, Elísabet; Fernández, Antonio; Durán Merás, Isabel; Martín Vertedor, Daniel; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica |
2024 | Applying multivariate curve resolution modelling combined with discriminant tools on near-infrared spectra for distinguishing between cheese varieties and stages of ripening | Martín Tornero, Elísabet; Durán Merás, Isabel; Alcaraz, Mirta R.; Muñoz de la Peña, Arsenio; Galeano Díaz, María Teresa; Goicoechea, Héctor Casimiro; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica |
2024 | Non-destructive fluorescence spectroscopy for quality evaluation of almond oils extracted from roasted kernel | Martín Tornero, Elísabet; Simón García, David; Álvarez Ortí, Manuel; Pardo, Jose Emilio; Durán Merás, Isabel; Martín Vertedor, Daniel; Universidad de Castilla-La Mancha; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica |
2024 | Fiber optic fluorescence as non-invasive tool to monitor the ripening process of cheeses: Torta del casar and Queso de la Serena | Martín Tornero, Elísabet; Durán Merás, Isabel; Muñoz de la Peña, Arsenio; Galeano Díaz, María Teresa; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica |
2022 | Application of digital olfaction for table olive industry | Sánchez Baltasar, Ramiro; Fernández, Antonio; Martín Tornero, Elísabet; Meléndez, Félix; Lozano, Jesús; Martín Vertedor, Daniel; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX) |
2022 | Evaluation of the olfactory pattern of black olives stuffed with flavored hydrocolloids | Sánchez, Ramiro; Martín Tornero, Elísabet; Lozano, Jesús; Arroyo Muñoz, Patricia; Meléndez, Félix; Martín Vertedor, Daniel; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX) |
2010 | Jerte Valley cherry-enriched diets improve nocturnal rest and increase 6-sulfatoxymelatonin and total antioxidant capacity in the urine of middle-aged and elderly humans | Garrido Álvarez, María; Paredes Royano, Sergio Damián; Cubero Juánez, Javier; Lozano Ruiz, Mercedes; Toribio Delgado, Antonio F.; Muñoz, Juan L.; Reiter, Russel J.; Barriga Ibars, Carmen; Rodríguez Moratinos, Ana Beatriz; Universidad de Extremadura. Departamento de Fisiología; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica; CICYTEX (Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura); University of Texas. USA |
2019 | Biogenic amines profile in red wines regarding aging and storage conditions | Palomino Vasco, Mónica; Rodríguez, María Isabel; Mora Díez, Nielene María; Pardo Botello, María del Rosario; Acedo Valenzuela, María Isabel; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica |
2022 | Discrimination based on commercial/craft origin and on lager/ale fermentation of undiluted Spanish beer samples: front-face excitation-emission matrices and chemometrics | Palomino Vasco, Mónica; Rodríguez, María Isabel; Mora Díez, Nielene María; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica |
2020 | Monitoring winemaking process using tyrosine influence in the excitation-emission matrices of wine | Palomino Vasco, Mónica; Acedo Valenzuela, María Isabel; Rodríguez, María Isabel; Mora Díez, Nielene María; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación del Agua, Cambio Climático y Sostenibilidad (IACYS) |
2019 | Automated chromatographic method with fluorescent detection to determine biogenic amines and amino acids. Application to craft beer brewing process | Palomino Vasco, Mónica; Acedo Valenzuela, María Isabel; Rodríguez, María Isabel; Mora Díez, Nielene María; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación del Agua, Cambio Climático y Sostenibilidad (IACYS) |
2020 | Exploring the potential of combining chemometric approaches to model non-linear multi-way data with quantitative purposes A case study | Palomino Vasco, Mónica; Mora Díez, Nielene María; Rodríguez, María Isabel; Acedo Valenzuela, María Isabel; Alcaraz, Mirta Raquel; Goicoechea, Héctor Casimiro; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación del Agua, Cambio Climático y Sostenibilidad (IACYS); Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica; Universidad Nacional del Litoral. Argentina; Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas (CONICET). Argentina |
2022 | A pocket-size device for monitoring gaseous elemental mercury by passive sampling on a Nano-Au screen-printed electrode and detection by single drop smartphone-controlled voltammetry | Frutos Puerto, Samuel; Hurtado Sánchez, María del Carmen; Cerrato Álvarez, María; Miró Rodríguez, Conrado; Pinilla Gil, Eduardo; Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica |
2022 | Geographical discrimination of grapevine leaves using fibre optic fluorescence data and chemometrics. Determination of total polyphenols and chlorophylls along different vegetative stages | Martín Tornero, Elísabet; Durán Martín-Merás, Isabel; Espinosa Mansilla, Anunciación; Lopes, João Almeida; Páscoa, Ricardo Nuno Mendes de Jorge; Universidade de Lisboa. Portugal; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica; Universidade do Porto. Portugal |
2021 | Evaluation of Hydrophilic and Lipophilic Antioxidant Capacity in Spanish Tomato Paste: Usefulness of Front-Face Total Fluorescence Signal Combined with Parafac | Pardo Botello, María del Rosario; Chamizo Calero, Fátima; Monago Maraña, Olga; Rodríguez Corchado, Raquel; Torre Carreras, Rosa de la; Galeano Díaz, María Teresa; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación del Agua, Cambio Climático y Sostenibilidad (IACYS); Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica; Centro Tecnológico Agroalimentario Extremadura (CTAEX) |
2022 | Non-destructive fluorescence spectroscopy as a tool for discriminating between olive oils according to agronomic practices and for assessing quality parameters | Martín Tornero, Elísabet; Fernández, Antonio; Pérez Rodríguez, Juan Manuel; Durán Martín-Merás, Isabel; Prieto Losada, María del Henar; Martín Vertedor, Daniel; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX) |
Elementos de la colección (clasificados por Fecha de envío en orden Descendente): 1 a 20 de 32