Showing results 1 to 20 of 53
next >
Issue Date | Title | Author(s) |
2021 | Addition of grape skin and stems extracts in wines during the storage to reduce the sulfur dioxide: impact on red wine quality | Casquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Pérez Nevado, Francisco; Martínez Dorado, Ana; Martín González, Alberto; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2009 | La agricultura y la ganadería extremeñas: informe 2008 | Coleto Martínez, José Miguel; Muslera Pardo, Enrique de; González Blanco, Raquel; Pulido García, Francisco; Antón Gamero, María Luisa; Bartolomé García, Teresa Jesús; Benito Bernáldez, María José; Casquete Palencia, Rocío; Ceballos-Zúñiga Rodríguez, Fernando; Córdoba Ramos, María Guía; Esteban Calderón, Gabino; Fernández García, Margarita; García Calvo, Antonio Mª; García Martín, Abelardo; Gil Aragón, Andrés; Gil Soto, José Luis; González López, Francisco; Hernández León, Alejandro; Llanos Ramos, Pedro María de; Llera Cid, Fernando; Martín González, Alberto; Mesías Díaz, Francisco Javier; Miralles Marcelo, José Luis; Miralles Quirós, José Luis; Miralles Quirós, María del Mar; Montaño García, Alfonso M.; Ordiales Rey, Elena; Paniagua Simón, Luis Lorenzo; Prudencio Alonso, Claudio Antonio; Pulido Moreno, Ángel Felipe; Rufo Morgado, Sonia; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Sánchez Blázquez, Margarita; Sánchez Fernández, Jesús; Velázquez Otero, María Rocío; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Anatomía, Biología Celular y Zoología; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía Financiera y Contabilidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Dirección de Empresas y Sociología; Asociación Extremeña Ganaderos del Reino; Junta de Extremadura. Consejería de Agricultura y Desarrollo Rural; Junta de Extremadura. Consejería de Fomento; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera; CTAEX. Centro Tecnológico Agroalimentario de Extremadura |
2010 | La agricultura y la ganadería extremeñas: informe 2009 | Coleto Martínez, José Miguel; Muslera Pardo, Enrique de; González Blanco, Raquel; Pulido García, Francisco; Álvarez Fernández, Clara; Antón Gamero, María Luisa; Aranda Medina, Emilio; Bartolomé García, Teresa Jesús; Campillo Torres, Carlos; Casquete Palencia, Rocío; Coleto González, José Antonio; Córdoba Ramos, María Guía; Díaz Sánchez, Marcelino; Durán López, Julián; Esteban Calderón, Gabino; Fernández Torres, Yakira; García González, María Carmen; García Martín, Abelardo; Garrido Carballo, Inmaculada; Gonzalo Langa, Javier; Guzmán Pérez, José Luis; Hernández León, Alejandro; Llerena Ruiz, José Luis; Martín González, Alberto; Mesías Díaz, Francisco Javier; Miralles Marcelo, José Luis; Miralles Quirós, José Luis; Miralles Quirós, María del Mar; Moñino Espino, María José; Moreno González, Antonio Andrés; Morillo Barragán, Juan Ramón; Paniagua Simón, Luis Lorenzo; Pérez Nevado, Francisco; Pérez Rodríguez, Juan Manuel; Picón Toro, Joaquín; Prudencio Alonso, Claudio Antonio; Pulido Moreno, Ángel Felipe; Reina Toribio, Raquel; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Sánchez Fernández, Jesús; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Silva Rodríguez, Antonio; Toro Arroyo, María Teresa; Tovar Andrada, Julio Jesús; Tovar López, Jorge; Velázquez Otero, María Rocío; Ventanas, Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía Financiera y Contabilidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; Universidad de Extremadura. Departamento de Expresión Gráfica; Universidad de Extremadura. Departamento de Dirección de Empresas y Sociología; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica; Asociación Extremeña Ganaderos del Reino; Junta de Extremadura. Consejería de Agricultura y Desarrollo Rural; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera; CTAEX. Centro Tecnológico Agroalimentario de Extremadura; Junta de Extremadura. Consejería de Fomento |
2012 | La agricultura y la ganadería extremeñas: informe 2011 | Coleto Martínez, José Miguel; Muslera Pardo, Enrique de; Pulido García, Francisco; Amaro Blanco, Ignacio; Antón Gamero, María Luisa; Bartolomé García, Teresa Jesús; Cardesa Cabrera, Juan José; Carrasco López, José María; Córdoba Ramos, María Guía; Esteban Calderón, Gabino; Falcón Vaquero, Victoria; Gallardo Broncano, Gustavo; García Martín, Abelardo; González Blanco, Raquel; Hernández León, Alejandro; Hernández Suárez, Marcos; López Corrales, Margarita; Martín González, Alberto; Martínez Alcón, Luis; Miralles Marcelo, José Luis; Miralles Quirós, José Luis; Miralles Quirós, María del Mar; Morales Godoy, Víctor; Moreno Muñoz, José Carlos; Paniagua Simón, Luis Lorenzo; Pereira Jiménez, Cristina; Pérez Gragera, Fernando; Pérez Nevado, Francisco; Prudencio Alonso, Claudio Antonio; Rubio Sánchez, Félix; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Sánchez Fernández, Jesús; Sánchez Rojas, José Manuel; Sánchez Sánchez-Mora, José Ignacio; Sanz Jiménez, Cristina; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Velázquez Otero, María Rocío; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía Financiera y Contabilidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Dirección de Empresas y Sociología; Asociación Extremeña Ganaderos del Reino; Junta de Extremadura. Consejería de Agricultura, Desarrollo Rural, Medio Ambiente y Energía; Instituto de Estadística de Extremadura; Junta de Extremadura. Consejería de Economía y Hacienda; CTAEX. Centro Tecnológico Agroalimentario de Extremadura; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera; Sociedad Estatal de Infraestructuras Agrarias (SEIASA) |
2016 | La agricultura y la ganadería extremeñas: informe 2015 | Coleto Martínez, José Miguel; González Blanco, Raquel; Muslera Pardo, Enrique de; Pulido García, Francisco; Antón Gamero, María Luisa; Bartolomé García, Teresa Jesús; Cabanillas Patilla, Juan; Coleto Martínez, Luis María; Córdoba Ramos, María Guía; Cruz Sobrado, Verónica; Delgado Adámez, Jonathan; Díaz González, Marcelino; Flores Hernández, Raúl; García Calvo, Antonio Mª; Garzón Simón, Consuelo; Gómez-Aguado Gutiérrez, Mercedes; González Blázquez, Jesús Manuel; González Cortés, Jerónimo; González Primo, Diana; Gonzalo Langa, Javier; Guerrero Pérez, José María; Llanos Vicente, Francisco José; Martín González, Alberto; Martín Vertedor, Daniel; Martínez Alcón, Luis; Matías Prieto, Javier; Miralles Quirós, José Luis; Miralles Quirós, María del Mar; Parralejo Alcobendas, Ana Isabel; Pedraja, Francisco, 1958-; Pérez Nevado, Francisco; Picón Toro, Joaquín; Prudencio Alonso, Claudio Antonio; Royano Barroso, Luis; Sánchez Cordero, María del Carmen; Sánchez Sánchez-Mora, José Ignacio; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Velázquez Otero, María Rocío; Villalobos Rivera, María Carmen; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía Financiera y Contabilidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Dirección de Empresas y Sociología; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Asociación Extremeña Ganaderos del Reino; Junta de Extremadura. Consejería de Medio Ambiente y Rural, Políticas Agrarias y Territorio; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Lonja Agropecuaria de Extremadura. Departamento de Información de Precios; Sociedad de Gestión Pública de Extremadura, S.A.U. (GPEX); Junta de Extremadura. Consejería de Economía e Infraestructuras |
2017 | La agricultura y la ganadería extremeñas: informe 2016 | Coleto Martínez, José Miguel; González Blanco, Raquel; Muslera Pardo, Enrique de; Pulido García, Francisco; Antón Gamero, María Luisa; Aranda Medina, Emilio; Bartolomé García, Teresa Jesús; Campillo Torres, Carlos; Casquete Palencia, Rocío; Cepeda Sánchez, Nieves; Corchuelo Martínez-Azúa, Beatriz; Delgado Adámez, Jonathan; Encinas Martín, David; Flores Hernández, Raúl; Fortes Gallego, Rafael; Garzón Simón, Consuelo; Gómez-Aguado Gutiérrez, Mercedes; Hernández León, Alejandro; Lara Carrasco, Encarnación; Leco Berrocal, Felipe; Martín González, Alberto; Martín Vertedor, Daniel; Martínez Alcón, Luis; Martínez Cano, Manuel; Millán Arias, Sandra; Miralles Quirós, José Luis; Miralles Quirós, María del Mar; Pedraja, Francisco, 1958-; Pérez Díaz, Antonio; Pérez Nevado, Francisco; Pérez Rodríguez, Juan Manuel; Picón Toro, Joaquín; Prieto Losada, María del Henar; Prudencio Alonso, Claudio Antonio; Rodríguez Bernabé, José Antonio; Sánchez Cordero, María del Carmen; Santiago Beltrán, Ramón; Segador Vegas, Cosme; Simón Lucas, Pedro; Velázquez Otero, María Rocío; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Arte y Ciencias del Territorio; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía Financiera y Contabilidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Dirección de Empresas y Sociología; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Junta de Extremadura. Consejería de Medio Ambiente y Rural, Políticas Agrarias y Territorio; Asociación Extremeña Ganaderos del Reino; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera; Sociedad de Gestión Pública de Extremadura, S.A.U. (GPEX); CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Agencia Extremeña de la Energía (AGENEX); Lonja Agropecuaria de Extremadura. Departamento de Información de Precios; Junta de Extremadura. Consejería de Economía e Infraestructuras; CICYTEX. Instituto del Corcho, la Madera y el Carbón Vegetal (ICMC) |
2021 | An approach to the consumption of smoked paprika in Spain and its impact on the intake of polycyclic aromatic hydrocarbons | Coleto Martínez, José Miguel; Martín González, Alberto; Horrillo Gallardo, Andrés; Mesías Díaz, Francisco Javier; Velázquez Otero, María Rocío; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2022 | Aplicación de ultrasonidos de baja frecuencia para el control de calidad en la elaboración de quesos extremeños DOP de pasta blanda | Martín González, Alberto; Jiménez Barco, Antonio; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Crespo Bermejo, Abel Teodoro; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2011 | Application of Lactobacillus fermentum HL57 and Pediococcus acidilactici SP979 as potential probiotics in the manufacture of traditional Iberian dry-fermented sausages | Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Martín González, Alberto; Benito Bernáldez, María José; Hernández León, Alejandro; Casquete Palencia, Rocío; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2020 | Application of ultrasound for quality control of Torta del Casar cheese ripening | Crespo Bermejo, Abel Teodoro; Martín González, Alberto; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Benito Bernáldez, María José; Rufo Pérez, María Montaña; Paniagua Sánchez, Jesús Manuel; Jiménez Barco, Antonio; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar) |
2013 | Bacterial communities of the traditional raw ewe’s milk cheese “Torta del Casar” made without the addition of a starter | Ordiales Rey, Elena; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Casquete Palencia, Rocío; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2024 | Can fruit be more sustainable? A study on consumer preferences towards the use of natural preservatives in cherries | Lami, Olda; Mesías Díaz, Francisco Javier; Martín González, Alberto; Hernández Matamoros, Alejandro; Escribano Sánchez, Miguel; Martínez Carrasco, Federico; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Murcia; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA) |
2024 | Caracterización de la capacidad tecnológica y funcional de la fibra dietética extraída de subproductos vegetales | Martín González, Alberto; Casquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Rivas Muñoz, María Ángeles |
2013-04-26 | Caracterización del cardo ('Cynara cardunculus, L') para su uso como cuajo vegetal en el proceso de elaboración de la Torta del Casar | Córdoba Ramos, María Guía; Martín González, Alberto; Benito Bernáldez, María José; Ordiales Rey, Elena; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos |
2014-11-26 | Características físico-químicas, microbiológicas y estructurales de la carne de cordero cocinada al vacío | Antequera Rojas, María Teresa; Ruiz Carrascal, Jorge; Martín González, Alberto; Roldán Romero, Mar; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos |
2022 | Characterization of autochthonal Hafnia spp. strains isolated from Spanish soft raw ewe's milk PDO cheeses to be used as adjunct culture | Vázquez Merchán, Almudena; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Vázquez Hernández, María; Martín González, Alberto; Lorenzo Benayas, María Jesús; Benito Bernáldez, María José; Universidad de Extremadura. Departamento de Bioquímica, Biología Molecular y Genética; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA) |
2021 | Chemical composition and functional properties of dietary fibre concentrates from winemaking by-products: skins, stems and lees | Rivas Muñoz, María Ángeles; Casquete Palencia, Rocío; Córdoba Ramos, María Guía; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Benito Bernáldez, María José; Pérez Nevado, Francisco; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2021 | Combined foliar zinc and nitrogen application in broccoli (“Brassica oleracea” var. “italica” L.): effects on growth, nutrient bioaccumulation, and bioactive compounds | Rivera Martín, Angélica María; Reynolds Marzal, María Dolores; Martín González, Alberto; Velázquez Otero, María Rocío; Poblaciones Suárez-Bárcena, María José; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2012 | Comparison of the effects of a commercial and an autochthonous Pediococcus acidilactici and Staphylococcus vitulus starter culture on the sensory and safety properties of a traditional Iberian dry-fermented sausage “salchichón” | Casquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Pérez Nevado, Francisco; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2016-09-30 | Comportamiento agronómico y estudio del punto óptimo de maduración nutricional y funcional de variedades de higuera interesantes para consumo en fresco | López Corrales, Margarita; Martín González, Alberto; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Pereira Jiménez, Cristina; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos |