Issue Date | Title | Author(s) |
2014 | Analysis of the influence of multiple parameters on the commercial categories of Extremadura virgin olive oils | Montaño García, Alfonso M.; Sáiz Abajo, María José; Espinosa Borreguero, Francisco; Garrido Acero, Isabel; Llerena Ruiz, José Luis; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; Universidad de Extremadura. Departamento de Ciencias Biomédicas |
2016 | Comparison of RAPD, ISSR, and AFLP molecular markers to reveal and classify orchardgrass (Dactylis glomerata L.) germplasm variations | Costa, Ana Rita Pereira da; Pereira, Maria Graça Mendoça; Garrido Carballo, Inmaculada; Sousa, Manuel Maria Tavares de; Espinosa Borreguero, Francisco; Instituto Nacional de Investigação Agrária e Veterinária. (Elvas, Portugal); Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra |
2020 | Effect of antimony in soils of an Sb mine on the photosynthetic pigments and antioxidant system of "Dittrichia viscosa" leaves | Garrido Carballo, Inmaculada; Ortega Garrido, Alfonso; Hernández Suárez, Marcos; Fernández Pozo, Luis Francisco; Cabezas Fernández, José; Espinosa Borreguero, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación en Análisis de Recursos Ambientales (ARAM); Universidad Europea del Atlántico |
2023 | Effect of Thallium(I) on Growth, Nutrient Absorption, Photosynthetic Pigments, and Antioxidant Response of Dittrichia Plants | Espinosa Borreguero, Francisco; Ortega Garrido, Alfonso; Espinosa Vellarino, Francisco Luis; Garrido Carballo, Inmaculada; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra |
2020 | Effects of Antimony on Reactive Oxygen and Nitrogen Species (ROS and RNS) and Antioxidant Mechanisms in Tomato Plants | Espinosa Vellarino, Francisco Luis; Garrido Carballo, Inmaculada; Ortega Garrido, Alfonso; Casimiro Felício, Ilda de Jesus; Espinosa Borreguero, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra |
2017 | Effects of antimony on redox activities and antioxidant defence systems in sunflower (Helianthus annuus L.) plants | Ortega Garrido, Alfonso; Garrido Carballo, Inmaculada; Casimiro Felício, Ilda de Jesus; Espinosa Borreguero, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra |
2024 | Enzymes Involved in Antioxidant and Detoxification Processes Present Changes in the Expression Levels of Their Coding Genes under the Stress Caused by the Presence of Antimony in Tomato | Espinosa Vellarino, Francisco Luis; Garrido Carballo, Inmaculada; Casimiro Felício, Ilda de Jesus; Silva, Ana Cláudia; Espinosa Borreguero, Francisco; Ortega Garrido, Alfonso; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; CTAEX. Centro Tecnológico Agroalimentario de Extremadura; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación en Fisiología Celular |
2006 | Estudio de los flujos netos simultáneos de H+ y K+ y la actividad redox en en raíces aeropónicas estériles de plántula de girasol (Helianthus annuus L.) | Espinosa Borreguero, Francisco; Garrido Carballo, Inmaculada; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología y Producción de los Vegetales |
2016 | Fatty acid and phenolic compound concentrations in eight different monovarietal virgin olive oils from Extremadura and the relationship with oxidative stability | Montaño García, Alfonso M.; Hernández Suárez, Marcos; Garrido Carballo, Inmaculada; Llerena Ruiz, José Luis; Espinosa Borreguero, Francisco; CTAEX. Centro Tecnológico Agroalimentario de Extremadura; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra |
2015 | Identification of Relevant Phytochemical Constituents for Characterization and Authentication of Tomatoes by General Linear Model Linked to Automatic Interaction Detection (GLM-AID) and Artificial Neural Network Models (ANNs) | Hernández Suárez, Marcos; Astray Dopazo, Gonzalo; Larios López, Dina; Espinosa Borreguero, Francisco; Fundación Parque Científico Tecnológico Aula Dei; Ohio University. USA; Universidad de Vigo; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra |
2022-01-30 | Physiological and Molecular Responses of Vitis vinifera cv. Tempranillo Affected by Esca Disease | García Barrado, José Antonio; Garrido Carballo, Inmaculada; Ortega Garrido, Alfonso; Moral, Jerónimo del; Llerena Ruiz, José Luis; Espinosa Borreguero, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; CTAEX - Centro Tecnológico Nacional Agroalimentario “Extremadura”; Universidad de Extremadura. Grupo Investigación Fisiología y Biología Celular y Molecular de Plantas; Universidad de Extremadura. Grupo Investigación Calidad y Microbiología de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA) |
2014-06 | Redox activities and ROS, NO and phenylpropanoids production by axenically cultured intact olive seedling roots after interaction with a mycorrhizal or a pathogenic fungus | Espinosa Borreguero, Francisco; Garrido Carballo, Inmaculada; Ortega Garrido, Alfonso; Felicio, Ilda de Jesús Casimiro; Álvarez Tinaut, María Carmen; Universidad de Extremadura. Departamento de Anatomía, Biología Celular y Zoología; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra |
2021 | Response to Antimony Toxicity in Dittrichia viscosa Plants: ROS, NO, H2S, and the Antioxidant System | Espinosa Vellarino, Francisco Luis; Garrido Carballo, Inmaculada; Ortega Garrido, Alfonso; Casimiro Felício, Ilda de Jesus; Espinosa Borreguero, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Anatomía, Biología Celular y Zoología; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación en Fisiología Celular |
2016-04-15 | La sanidad vegetal en España y el papel de la fisiología en su planteamiento de futuro | Moral de la Vega, José del; Espinosa Borreguero, Francisco; Moral Martínez, Jerónimo del; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra |
2016 | The compositional HJ-Biplot—A new approach to identifying the links among bioactive compounds of tomatoes | Hernández Suárez, Marcos; Molina Pérez, Daniel; Rodríguez Rodríguez, Elena María; Díaz Romero, Carlos; Espinosa Borreguero, Francisco; Galindo Villardón, Purificación; Universidad de La Laguna; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; Universidad de Salamanca; Escuela Superior Politécnica del Litoral. Ecuador |
2016 | The evolution of total phenolic compounds and antioxidant activities during ripening of grapes (Vitis vinifera L., cv. Tempranillo) grown in semiarid region: effects of cluster thinning and water deficit | Garrido Carballo, Inmaculada; Uriarte Hernández, David; Hernández Suárez, Marcos; Llerena Ruiz, José Luis; Valdés Sánchez, María Esperanza; Espinosa Borreguero, Francisco; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; CTAEX. Centro Tecnológico Agroalimentario de Extremadura |