Issue Date | Title | Author(s) |
2016 | Comparison of RAPD, ISSR, and AFLP molecular markers to reveal and classify orchardgrass (Dactylis glomerata L.) germplasm variations | Costa, Ana Rita Pereira da; Pereira, Maria Graça Mendoça; Garrido Carballo, Inmaculada; Sousa, Manuel Maria Tavares de; Espinosa Borreguero, Francisco; Instituto Nacional de Investigação Agrária e Veterinária. (Elvas, Portugal); Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra |
2020 | Effect of antimony in soils of an Sb mine on the photosynthetic pigments and antioxidant system of "Dittrichia viscosa" leaves | Garrido Carballo, Inmaculada; Ortega Garrido, Alfonso; Hernández Suárez, Marcos; Fernández Pozo, Luis Francisco; Cabezas Fernández, José; Espinosa Borreguero, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación en Análisis de Recursos Ambientales (ARAM); Universidad Europea del Atlántico |
2023 | Effect of Thallium(I) on Growth, Nutrient Absorption, Photosynthetic Pigments, and Antioxidant Response of Dittrichia Plants | Espinosa Borreguero, Francisco; Ortega Garrido, Alfonso; Espinosa Vellarino, Francisco Luis; Garrido Carballo, Inmaculada; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra |
2020 | Effects of Antimony on Reactive Oxygen and Nitrogen Species (ROS and RNS) and Antioxidant Mechanisms in Tomato Plants | Espinosa Vellarino, Francisco Luis; Garrido Carballo, Inmaculada; Ortega Garrido, Alfonso; Casimiro Felício, Ilda de Jesus; Espinosa Borreguero, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra |
2017 | Effects of antimony on redox activities and antioxidant defence systems in sunflower (Helianthus annuus L.) plants | Ortega Garrido, Alfonso; Garrido Carballo, Inmaculada; Casimiro Felício, Ilda de Jesus; Espinosa Borreguero, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra |
2024 | Enzymes Involved in Antioxidant and Detoxification Processes Present Changes in the Expression Levels of Their Coding Genes under the Stress Caused by the Presence of Antimony in Tomato | Espinosa Vellarino, Francisco Luis; Garrido Carballo, Inmaculada; Casimiro Felício, Ilda de Jesus; Silva, Ana Cláudia; Espinosa Borreguero, Francisco; Ortega Garrido, Alfonso; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; CTAEX. Centro Tecnológico Agroalimentario de Extremadura; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación en Fisiología Celular |
2006 | Estudio de los flujos netos simultáneos de H+ y K+ y la actividad redox en en raíces aeropónicas estériles de plántula de girasol (Helianthus annuus L.) | Espinosa Borreguero, Francisco; Garrido Carballo, Inmaculada; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología y Producción de los Vegetales |
2016 | Fatty acid and phenolic compound concentrations in eight different monovarietal virgin olive oils from Extremadura and the relationship with oxidative stability | Montaño García, Alfonso M.; Hernández Suárez, Marcos; Garrido Carballo, Inmaculada; Llerena Ruiz, José Luis; Espinosa Borreguero, Francisco; CTAEX. Centro Tecnológico Agroalimentario de Extremadura; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra |
2020 | Influencia de la variedad, régimen hídrico, estado de maduración y año de cosecha en el equilibrio entre actividades oxidantes-antioxidantes de la aceituna mediante análisis por MDS-PTA | Espinosa Ovejero, Francisco; Garrido Carballo, Inmaculada; Hernández Suárez, Marcos; Sainz Domínguez, Juan Antonio |
2016-03-18 | Medida de diferentes parámetros físico-químicos de aceitunas y aceites vírgenes de las variedades principales cultivadas en Extremadura y desarrollo de Técnicas Elaiotécnicas para la mejora de la comerciabilidad de los Aceites de Oliva Vírgenes | Garrido Carballo, Inmaculada; Llerena Ruiz, José Luis; García Martos, José María; Montaño García, Alfonso M.; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra |
2022-01-30 | Physiological and Molecular Responses of Vitis vinifera cv. Tempranillo Affected by Esca Disease | García Barrado, José Antonio; Garrido Carballo, Inmaculada; Ortega Garrido, Alfonso; Moral, Jerónimo del; Llerena Ruiz, José Luis; Espinosa Borreguero, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; CTAEX - Centro Tecnológico Nacional Agroalimentario “Extremadura”; Universidad de Extremadura. Grupo Investigación Fisiología y Biología Celular y Molecular de Plantas; Universidad de Extremadura. Grupo Investigación Calidad y Microbiología de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA) |
2014-06 | Redox activities and ROS, NO and phenylpropanoids production by axenically cultured intact olive seedling roots after interaction with a mycorrhizal or a pathogenic fungus | Espinosa Borreguero, Francisco; Garrido Carballo, Inmaculada; Ortega Garrido, Alfonso; Felicio, Ilda de Jesús Casimiro; Álvarez Tinaut, María Carmen; Universidad de Extremadura. Departamento de Anatomía, Biología Celular y Zoología; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra |
2021 | Response to Antimony Toxicity in Dittrichia viscosa Plants: ROS, NO, H2S, and the Antioxidant System | Espinosa Vellarino, Francisco Luis; Garrido Carballo, Inmaculada; Ortega Garrido, Alfonso; Casimiro Felício, Ilda de Jesus; Espinosa Borreguero, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Anatomía, Biología Celular y Zoología; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación en Fisiología Celular |
2024 | Respuestas fisiológicas y moleculares de dittrichia viscosa y solanum lycopersicum a la toxicidad por antinomio | Garrido Carballo, Inmaculada; Ortega Garrido, Alfonso; Espinosa Vellarino, Francisco Luis |
2016 | The evolution of total phenolic compounds and antioxidant activities during ripening of grapes (Vitis vinifera L., cv. Tempranillo) grown in semiarid region: effects of cluster thinning and water deficit | Garrido Carballo, Inmaculada; Uriarte Hernández, David; Hernández Suárez, Marcos; Llerena Ruiz, José Luis; Valdés Sánchez, María Esperanza; Espinosa Borreguero, Francisco; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; CTAEX. Centro Tecnológico Agroalimentario de Extremadura |