Browsing by Author d1b00259-4621-4975-abb1-eb7690f9b38f

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 15 of 15
Issue DateTitleAuthor(s)
2016Comparison of RAPD, ISSR, and AFLP molecular markers to reveal and classify orchardgrass (Dactylis glomerata L.) germplasm variationsCosta, Ana Rita Pereira da; Pereira, Maria Graça Mendoça; Garrido Carballo, Inmaculada; Sousa, Manuel Maria Tavares de; Espinosa Borreguero, Francisco; Instituto Nacional de Investigação Agrária e Veterinária. (Elvas, Portugal); Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra
2020Effect of antimony in soils of an Sb mine on the photosynthetic pigments and antioxidant system of "Dittrichia viscosa" leavesGarrido Carballo, Inmaculada; Ortega Garrido, Alfonso; Hernández Suárez, Marcos; Fernández Pozo, Luis Francisco; Cabezas Fernández, José; Espinosa Borreguero, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación en Análisis de Recursos Ambientales (ARAM); Universidad Europea del Atlántico
2023Effect of Thallium(I) on Growth, Nutrient Absorption, Photosynthetic Pigments, and Antioxidant Response of Dittrichia PlantsEspinosa Borreguero, Francisco; Ortega Garrido, Alfonso; Espinosa Vellarino, Francisco Luis; Garrido Carballo, Inmaculada; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra
2020Effects of Antimony on Reactive Oxygen and Nitrogen Species (ROS and RNS) and Antioxidant Mechanisms in Tomato PlantsEspinosa Vellarino, Francisco Luis; Garrido Carballo, Inmaculada; Ortega Garrido, Alfonso; Casimiro Felício, Ilda de Jesus; Espinosa Borreguero, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra
2017Effects of antimony on redox activities and antioxidant defence systems in sunflower (Helianthus annuus L.) plantsOrtega Garrido, Alfonso; Garrido Carballo, Inmaculada; Casimiro Felício, Ilda de Jesus; Espinosa Borreguero, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra
2024Enzymes Involved in Antioxidant and Detoxification Processes Present Changes in the Expression Levels of Their Coding Genes under the Stress Caused by the Presence of Antimony in TomatoEspinosa Vellarino, Francisco Luis; Garrido Carballo, Inmaculada; Casimiro Felício, Ilda de Jesus; Silva, Ana Cláudia; Espinosa Borreguero, Francisco; Ortega Garrido, Alfonso; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; CTAEX. Centro Tecnológico Agroalimentario de Extremadura; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación en Fisiología Celular
2006Estudio de los flujos netos simultáneos de H+ y K+ y la actividad redox en en raíces aeropónicas estériles de plántula de girasol (Helianthus annuus L.)Espinosa Borreguero, Francisco; Garrido Carballo, Inmaculada; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología y Producción de los Vegetales
2016Fatty acid and phenolic compound concentrations in eight different monovarietal virgin olive oils from Extremadura and the relationship with oxidative stabilityMontaño García, Alfonso M.; Hernández Suárez, Marcos; Garrido Carballo, Inmaculada; Llerena Ruiz, José Luis; Espinosa Borreguero, Francisco; CTAEX. Centro Tecnológico Agroalimentario de Extremadura; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra
2020Influencia de la variedad, régimen hídrico, estado de maduración y año de cosecha en el equilibrio entre actividades oxidantes-antioxidantes de la aceituna mediante análisis por MDS-PTAEspinosa Ovejero, Francisco; Garrido Carballo, Inmaculada; Hernández Suárez, Marcos; Sainz Domínguez, Juan Antonio
2016-03-18Medida de diferentes parámetros físico-químicos de aceitunas y aceites vírgenes de las variedades principales cultivadas en Extremadura y desarrollo de Técnicas Elaiotécnicas para la mejora de la comerciabilidad de los Aceites de Oliva VírgenesGarrido Carballo, Inmaculada; Llerena Ruiz, José Luis; García Martos, José María; Montaño García, Alfonso M.; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra
2022-01-30Physiological and Molecular Responses of Vitis vinifera cv. Tempranillo Affected by Esca DiseaseGarcía Barrado, José Antonio; Garrido Carballo, Inmaculada; Ortega Garrido, Alfonso; Moral, Jerónimo del; Llerena Ruiz, José Luis; Espinosa Borreguero, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; CTAEX - Centro Tecnológico Nacional Agroalimentario “Extremadura”; Universidad de Extremadura. Grupo Investigación Fisiología y Biología Celular y Molecular de Plantas; Universidad de Extremadura. Grupo Investigación Calidad y Microbiología de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA)
2014-06Redox activities and ROS, NO and phenylpropanoids production by axenically cultured intact olive seedling roots after interaction with a mycorrhizal or a pathogenic fungusEspinosa Borreguero, Francisco; Garrido Carballo, Inmaculada; Ortega Garrido, Alfonso; Felicio, Ilda de Jesús Casimiro; Álvarez Tinaut, María Carmen; Universidad de Extremadura. Departamento de Anatomía, Biología Celular y Zoología; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra
2021Response to Antimony Toxicity in Dittrichia viscosa Plants: ROS, NO, H2S, and the Antioxidant SystemEspinosa Vellarino, Francisco Luis; Garrido Carballo, Inmaculada; Ortega Garrido, Alfonso; Casimiro Felício, Ilda de Jesus; Espinosa Borreguero, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Anatomía, Biología Celular y Zoología; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación en Fisiología Celular
2024Respuestas fisiológicas y moleculares de dittrichia viscosa y solanum lycopersicum a la toxicidad por antinomioGarrido Carballo, Inmaculada; Ortega Garrido, Alfonso; Espinosa Vellarino, Francisco Luis
2016The evolution of total phenolic compounds and antioxidant activities during ripening of grapes (Vitis vinifera L., cv. Tempranillo) grown in semiarid region: effects of cluster thinning and water deficitGarrido Carballo, Inmaculada; Uriarte Hernández, David; Hernández Suárez, Marcos; Llerena Ruiz, José Luis; Valdés Sánchez, María Esperanza; Espinosa Borreguero, Francisco; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; CTAEX. Centro Tecnológico Agroalimentario de Extremadura