Showing results 1 to 20 of 48
next >
Issue Date | Title | Author(s) |
2021 | Addition of grape skin and stems extracts in wines during the storage to reduce the sulfur dioxide: impact on red wine quality | Casquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Pérez Nevado, Francisco; Martínez Dorado, Ana; Martín González, Alberto; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2007 | La agricultura y la ganadería extremeñas: informe 2006 | Coleto Martínez, José Miguel; Muslera Pardo, Enrique de; González Blanco, Raquel; Pulido García, Francisco; Antón Gamero, María Luisa; Bartolomé García, Teresa Jesús; Berrocal Martínez, Prudencio; Carrasco López, José María; Córdoba Ramos, María Guía; Crespo Bermejo, Abel Teodoro; Encinas Goenechea, Borja; Esteban Calderón, Gabino; Fragoso Martínez, Francisco Javier; García Galán, María del Mar; García Martín, Abelardo; Gil Soto, José Luis; González Ramos, Carmen; Guerrero García-Ortega, Patricia; Hernández León, Alejandro; Hernández Martínez, José Antonio; Martín de Prado Nieto-Guerrero, Alberto; Martín Mesa, Antonio; Melgarejo Moreno, Pablo; Muñoz Burcio, Pilar; Paniagua Simón, Luis Lorenzo; Sánchez Fernández, Jesús; Sereno Martínez, José; Ventanas, Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía Financiera y Contabilidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Dirección de Empresas y Sociología; Junta de Extremadura. Consejería de Agricultura y Desarrollo Rural; CTAEX. Centro Tecnológico Agroalimentario de Extremadura; Universidad de Jaén; Universidad Miguel Hernández; Junta de Extremadura. Consejería de Economía, Comercio e Innovación |
2009 | La agricultura y la ganadería extremeñas: informe 2008 | Coleto Martínez, José Miguel; Muslera Pardo, Enrique de; González Blanco, Raquel; Pulido García, Francisco; Antón Gamero, María Luisa; Bartolomé García, Teresa Jesús; Benito Bernáldez, María José; Casquete Palencia, Rocío; Ceballos-Zúñiga Rodríguez, Fernando; Córdoba Ramos, María Guía; Esteban Calderón, Gabino; Fernández García, Margarita; García Calvo, Antonio Mª; García Martín, Abelardo; Gil Aragón, Andrés; Gil Soto, José Luis; González López, Francisco; Hernández León, Alejandro; Llanos Ramos, Pedro María de; Llera Cid, Fernando; Martín González, Alberto; Mesías Díaz, Francisco Javier; Miralles Marcelo, José Luis; Miralles Quirós, José Luis; Miralles Quirós, María del Mar; Montaño García, Alfonso M.; Ordiales Rey, Elena; Paniagua Simón, Luis Lorenzo; Prudencio Alonso, Claudio Antonio; Pulido Moreno, Ángel Felipe; Rufo Morgado, Sonia; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Sánchez Blázquez, Margarita; Sánchez Fernández, Jesús; Velázquez Otero, María Rocío; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Anatomía, Biología Celular y Zoología; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía Financiera y Contabilidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Dirección de Empresas y Sociología; Asociación Extremeña Ganaderos del Reino; Junta de Extremadura. Consejería de Agricultura y Desarrollo Rural; Junta de Extremadura. Consejería de Fomento; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera; CTAEX. Centro Tecnológico Agroalimentario de Extremadura |
2010 | La agricultura y la ganadería extremeñas: informe 2009 | Coleto Martínez, José Miguel; Muslera Pardo, Enrique de; González Blanco, Raquel; Pulido García, Francisco; Álvarez Fernández, Clara; Antón Gamero, María Luisa; Aranda Medina, Emilio; Bartolomé García, Teresa Jesús; Campillo Torres, Carlos; Casquete Palencia, Rocío; Coleto González, José Antonio; Córdoba Ramos, María Guía; Díaz Sánchez, Marcelino; Durán López, Julián; Esteban Calderón, Gabino; Fernández Torres, Yakira; García González, María Carmen; García Martín, Abelardo; Garrido Carballo, Inmaculada; Gonzalo Langa, Javier; Guzmán Pérez, José Luis; Hernández León, Alejandro; Llerena Ruiz, José Luis; Martín González, Alberto; Mesías Díaz, Francisco Javier; Miralles Marcelo, José Luis; Miralles Quirós, José Luis; Miralles Quirós, María del Mar; Moñino Espino, María José; Moreno González, Antonio Andrés; Morillo Barragán, Juan Ramón; Paniagua Simón, Luis Lorenzo; Pérez Nevado, Francisco; Pérez Rodríguez, Juan Manuel; Picón Toro, Joaquín; Prudencio Alonso, Claudio Antonio; Pulido Moreno, Ángel Felipe; Reina Toribio, Raquel; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Sánchez Fernández, Jesús; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Silva Rodríguez, Antonio; Toro Arroyo, María Teresa; Tovar Andrada, Julio Jesús; Tovar López, Jorge; Velázquez Otero, María Rocío; Ventanas, Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía Financiera y Contabilidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; Universidad de Extremadura. Departamento de Expresión Gráfica; Universidad de Extremadura. Departamento de Dirección de Empresas y Sociología; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica; Asociación Extremeña Ganaderos del Reino; Junta de Extremadura. Consejería de Agricultura y Desarrollo Rural; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera; CTAEX. Centro Tecnológico Agroalimentario de Extremadura; Junta de Extremadura. Consejería de Fomento |
2011 | La agricultura y la ganadería extremeñas: informe 2010 | Coleto Martínez, José Miguel; Muslera Pardo, Enrique de; González Blanco, Raquel; Pulido García, Francisco; Abellán Gómez, José; Amarillo Doblado, Francisco; Antón Gamero, María Luisa; Aranda Medina, Emilio; Bartolomé García, Teresa Jesús; Córdoba Ramos, María Guía; Cortés Antequera, Blanca; Donoso Caro, Javier; Esteban Calderón, Gabino; Falcón Vaquero, Victoria; García Martín, Abelardo; González Blanco, Raquel; Gonzalo Langa, Javier; Guijarro Merelles, José Luis; Hernández Martínez, José Antonio; López González, Joaquín; López Larrinaga, Federico; Martínez-Pereda Soto, Fernando; Miralles Marcelo, José Luis; Miralles Quirós, José Luis; Miralles Quirós, María del Mar; Moreno Vargas, Carmen; Pampillón Olmedo, Rafael; Paniagua Simón, Luis Lorenzo; Pereira Jiménez, Cristina; Prudencio Alonso, Claudio Antonio; Pulido Moreno, Ángel Felipe; Sánchez Fernández, Jesús; Sanz Jiménez, Cristina; Torre Carreras, Rosa de la; Velázquez Otero, María Rocío; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía Financiera y Contabilidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Dirección de Empresas y Sociología; Asociación Extremeña Ganaderos del Reino; Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino; Junta de Extremadura. Consejería de Agricultura, Desarrollo Rural, Medio Ambiente y Energía; Instituto de Estadística de Extremadura; CTAEX. Centro Tecnológico Agroalimentario de Extremadura; Universidad CEU San Pablo; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera |
2012 | La agricultura y la ganadería extremeñas: informe 2011 | Coleto Martínez, José Miguel; Muslera Pardo, Enrique de; Pulido García, Francisco; Amaro Blanco, Ignacio; Antón Gamero, María Luisa; Bartolomé García, Teresa Jesús; Cardesa Cabrera, Juan José; Carrasco López, José María; Córdoba Ramos, María Guía; Esteban Calderón, Gabino; Falcón Vaquero, Victoria; Gallardo Broncano, Gustavo; García Martín, Abelardo; González Blanco, Raquel; Hernández León, Alejandro; Hernández Suárez, Marcos; López Corrales, Margarita; Martín González, Alberto; Martínez Alcón, Luis; Miralles Marcelo, José Luis; Miralles Quirós, José Luis; Miralles Quirós, María del Mar; Morales Godoy, Víctor; Moreno Muñoz, José Carlos; Paniagua Simón, Luis Lorenzo; Pereira Jiménez, Cristina; Pérez Gragera, Fernando; Pérez Nevado, Francisco; Prudencio Alonso, Claudio Antonio; Rubio Sánchez, Félix; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Sánchez Fernández, Jesús; Sánchez Rojas, José Manuel; Sánchez Sánchez-Mora, José Ignacio; Sanz Jiménez, Cristina; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Velázquez Otero, María Rocío; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía Financiera y Contabilidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Dirección de Empresas y Sociología; Asociación Extremeña Ganaderos del Reino; Junta de Extremadura. Consejería de Agricultura, Desarrollo Rural, Medio Ambiente y Energía; Instituto de Estadística de Extremadura; Junta de Extremadura. Consejería de Economía y Hacienda; CTAEX. Centro Tecnológico Agroalimentario de Extremadura; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera; Sociedad Estatal de Infraestructuras Agrarias (SEIASA) |
2013 | La agricultura y la ganadería extremeñas: informe 2012 | Coleto Martínez, José Miguel; Muslera Pardo, Enrique de; Pulido García, Francisco; Agudo Freije, Beatriz; Antón Gamero, María Luisa; Bartolomé García, Teresa Jesús; Campesino Fernández, Antonio-José; Córdoba Ramos, María Guía; Esteban Calderón, Gabino; Falcón Vaquero, Victoria; García Martín, Abelardo; González Blanco, Raquel; Martínez Alcón, Luis; Martínez Cañas, Manuel Alejandro; Miralles Marcelo, José Luis; Miralles Quirós, José Luis; Miralles Quirós, María del Mar; Paniagua Simón, Luis Lorenzo; Parejo Bueno, Celestino; Parejo Coleto, Javier; Parralejo Rodríguez, Juan Jesús; Pozo Crespo, Juan Carlos; Prudencio Alonso, Claudio Antonio; Rengifo Gallego, Juan Ignacio; Sánchez Fernández, Jesús; Sánchez Rivero, Marcelino; Santiago Beltrán, Ramón; Torres Mordillo, Antonio Miguel; Trinidad Lozano, María José; Vega Collado, Inmaculada; Velázquez Otero, María Rocío; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Arte y Ciencias del Territorio; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía Financiera y Contabilidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Dirección de Empresas y Sociología; Asociación Extremeña Ganaderos del Reino; Junta de Extremadura. Consejería de Agricultura, Desarrollo Rural, Medio Ambiente y Energía; Instituto de Estadística de Extremadura; Junta de Extremadura. Consejería de Economía y Hacienda; CICYTEX. Instituto del Corcho, la Madera y el Carbón Vegetal (ICMC) |
2016 | La agricultura y la ganadería extremeñas: informe 2015 | Coleto Martínez, José Miguel; González Blanco, Raquel; Muslera Pardo, Enrique de; Pulido García, Francisco; Antón Gamero, María Luisa; Bartolomé García, Teresa Jesús; Cabanillas Patilla, Juan; Coleto Martínez, Luis María; Córdoba Ramos, María Guía; Cruz Sobrado, Verónica; Delgado Adámez, Jonathan; Díaz González, Marcelino; Flores Hernández, Raúl; García Calvo, Antonio Mª; Garzón Simón, Consuelo; Gómez-Aguado Gutiérrez, Mercedes; González Blázquez, Jesús Manuel; González Cortés, Jerónimo; González Primo, Diana; Gonzalo Langa, Javier; Guerrero Pérez, José María; Llanos Vicente, Francisco José; Martín González, Alberto; Martín Vertedor, Daniel; Martínez Alcón, Luis; Matías Prieto, Javier; Miralles Quirós, José Luis; Miralles Quirós, María del Mar; Parralejo Alcobendas, Ana Isabel; Pedraja, Francisco, 1958-; Pérez Nevado, Francisco; Picón Toro, Joaquín; Prudencio Alonso, Claudio Antonio; Royano Barroso, Luis; Sánchez Cordero, María del Carmen; Sánchez Sánchez-Mora, José Ignacio; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Velázquez Otero, María Rocío; Villalobos Rivera, María Carmen; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía Financiera y Contabilidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Dirección de Empresas y Sociología; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Asociación Extremeña Ganaderos del Reino; Junta de Extremadura. Consejería de Medio Ambiente y Rural, Políticas Agrarias y Territorio; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Lonja Agropecuaria de Extremadura. Departamento de Información de Precios; Sociedad de Gestión Pública de Extremadura, S.A.U. (GPEX); Junta de Extremadura. Consejería de Economía e Infraestructuras |
2011 | Application of Lactobacillus fermentum HL57 and Pediococcus acidilactici SP979 as potential probiotics in the manufacture of traditional Iberian dry-fermented sausages | Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Martín González, Alberto; Benito Bernáldez, María José; Hernández León, Alejandro; Casquete Palencia, Rocío; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2013 | Bacterial communities of the traditional raw ewe’s milk cheese “Torta del Casar” made without the addition of a starter | Ordiales Rey, Elena; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Casquete Palencia, Rocío; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2020 | Caracterización de la microbiota de queso Serpa y selección de cepas nativas con aptitud probiótica | Benito Bernáldez, María José; Córdoba Ramos, María Guía; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Santos, Maria Teresa Pereira Gonçalves dos |
2013-04-26 | Caracterización del cardo ('Cynara cardunculus, L') para su uso como cuajo vegetal en el proceso de elaboración de la Torta del Casar | Córdoba Ramos, María Guía; Martín González, Alberto; Benito Bernáldez, María José; Ordiales Rey, Elena; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos |
2021 | Chemical composition and functional properties of dietary fibre concentrates from winemaking by-products: skins, stems and lees | Rivas Muñoz, María Ángeles; Casquete Palencia, Rocío; Córdoba Ramos, María Guía; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Benito Bernáldez, María José; Pérez Nevado, Francisco; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2017 | Combined effect of antagonistic yeast and modified atmosphere to control Penicillium expansum infection in sweet cherries cv. Ambrunés | Santos, Ezulmara de Paiva; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Córdoba Ramos, María Guía; Villalobos Rivera, María Carmen; Casquete Palencia, Rocío; Hernández León, Alejandro; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2012 | Comparison of the effects of a commercial and an autochthonous Pediococcus acidilactici and Staphylococcus vitulus starter culture on the sensory and safety properties of a traditional Iberian dry-fermented sausage “salchichón” | Casquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Pérez Nevado, Francisco; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2023 | Compuestos bioactivos en extractos de plantas aromáticas y medicinales de la dehesa extremeña | Benito Bernáldez, María José; Casquete Palencia, Rocío; Córdoba Ramos, María Guía; Boy Mendo, Francisco Ramiro |
2022 | Control of toxigenic Aspergillus spp. in dried figs by volatile organic compounds (VOCs) from antagonistic yeasts | Galván Romero, Ana Isabel; Hernández Belmonte, Alejandro; Córdoba Ramos, María Guía; Martín González, Alberto; Seradilla, Manuel Joaquín; López Corrales, Margarita; Rodríguez Jiménez, Alicia; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); CICYTEX (Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura) |
2024 | Development of supercritical technology to obtain improved functional dietary fiber for the valorization of broccoli by-product | Rivas Muñoz, María Ángeles; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Córdoba Ramos, María Guía; Gizaw, Yesuneh; Casquete Palencia, Rocío; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2019 | Efecto del secado en la calidad de la cáscara seca de pimiento | Velázquez Otero, María Rocío; Bartolomé García, Teresa Jesús; Hernández León, Alejandro; Córdoba Ramos, María Guía; Casquete Palencia, Rocío; Pereira Jiménez, Cristina; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2011-09 | Effect of autochthonous starter cultures in the production of "salchichón", a traditional Iberian dry-fermented sausage, with different ripening processes | Casquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Hernández León, Alejandro; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |