INURA - Artículos Collection home page

INURA - Artículos

Browse
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 29
Issue DateTitleAuthor(s)
2022Inclusion of olive by-products in growing diets causes minor effects on meat quality of Iberian pigs fattened in a traditional systemPalma Granados, Patricia; García Casco, Juan María; Fernández Barroso, Miguel Ángel; López García, Adrián; Martínez Torres, José Manuel; Muñoz Muñoz, María; González Sánchez, María Elena; Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA-CSIC); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA)
2024Challenges and opportunities of short food supply chains in Spain: A stakeholder participatory studyAguado Gragera, Clementina; Sama Berrocal, Celia; Mesías Díaz, Francisco Javier; Crespo Cebada, Eva; Díaz Caro, Carlos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía Financiera y Contabilidad
2020Effect of Free-Range and Low-Protein Concentrated Diets on Growth Performance, Carcass Traits, and Meat Composition of Iberian PigTejeda Sereno, Juan Florencio; Hernández Matamoros, Alejandro; Paniagua Breña, Mercedes; González Sánchez, María Elena; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera
2020Free-Range and Low-Protein Concentrated Diets in Iberian Pigs: Effect on Plasma Insulin and Leptin Concentration, Lipogenic Enzyme Activity, and Fatty Acid Composition of Adipose TissueTejeda Sereno, Juan Florencio; Hernández Matamoros, Alejandro; González Sánchez, María Elena; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021Comparative Transcriptome Profile between Iberian Pig Varieties Provides New Insights into Their Distinct Fat Deposition and Fatty Acids ContentVillaplana Velasco, Ana; Noguera Jiménez, José Luis; Pena Subirá, Ramona Natacha; Ballester Devis, María; Muñoz Vázquez, Lourdes; González Sánchez, María Elena; Tejeda Sereno, Juan Florencio; Ibáñez Escriche, Noelia; University of Edinburgh. UK; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universitat de Lleida; Universistat Politécnica de València
2019Influencia de la variedad de aceituna, su maduración y almacenamiento sobre el contenido de acrilamida de aceituna negra oxidadaPérez Nevado, Francisco; Hernández León, Alejandro; Martínez Cano, Manuel; Martín Vertedor, Daniel; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX)
2021Evolution of some fruit quality parameters during development and ripening of three apricot cultivars and effect of harvest maturity on postharvest maturationVelardo Micharet, Belén; Agudo Corbacho, Francisco; Ayuso Yuste, María Concepción; Bernalte García, María Josefa; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA)
2022Influence of ripening stage on quality parameters of five traditional tomato varieties grown under organic conditionsAyuso Yuste, María Concepción; González Cebrino, Francisco; Lozano Ruiz, Mercedes; Fernández León, Ana María; Bernalte García, María Josefa; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA)
2023Spice and herb frauds: types, incidence, and detection: the state of the artVelázquez Otero, María Rocío; Rodríguez Jiménez, Alicia; Hernández León, Alejandro; Casquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2019Type of paprika as a critical quality factor in Iberian chorizo sausage manufacturePereira Jiménez, Cristina; Córdoba Ramos, María Guía; Aranda Medina, Emilio; Hernández León, Alejandro; Velázquez Otero, María Rocío; Bartolomé García, Teresa Jesús; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA)
2024Can fruit be more sustainable? A study on consumer preferences towards the use of natural preservatives in cherriesLami, Olda; Mesías Díaz, Francisco Javier; Martín González, Alberto; Hernández Matamoros, Alejandro; Escribano Sánchez, Miguel; Martínez Carrasco, Federico; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Murcia; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA)
2020-01-31Industrial Strategies to Reduce Acrylamide Formation in Californian-Style Green Ripe OlivesMartín Vertedor, Daniel; Fernández, Antonio; Mesías, Marta; Martínez, Manuel; Díaz, María; Martín Tornero, Elísabet; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); CSIC. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN)
2021-01-02Characterization of Polyphenol and Volatile Fractions of Californian‐Style Black Olives and Innovative Application of E‐Nose for Acrylamide DeterminationMartín Tornero, Elísabet; Sánchez Baltasar, Ramiro; Lozano Rogado, Jesús Salvador; Martínez Cano, Manuel; Arroyo Muñoz, Patricia; Martín Vertedor, Daniel; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación en Percepción y Sistemas Inteligentes; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); INURA - Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios
2021-01-02E‐Nose Discrimination of Abnormal Fermentations in Spanish‐Style Green OlivesSánchez Baltasar, Ramiro; Martín Tornero, Elísabet; Lozano Rogado, Jesús Salvador; Boselli, Emanuele; Arroyo Muñoz, Patricia; Meléndez, Félix; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería Eléctrica, Electrónica y Automática; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Free University of Bozen-Bolzano. Italia
2022Acrylamide mitigation in Californian-style olives after thermal and baking treatmentsFernández, Antonio; Muñoz, Jose Manuel; Martín Tornero, Elísabet; Martínez, Manuel; Martín Vertedor, Daniel; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA)
2021E-nose application for the discrimination of sterilization treatments applied to Californian-style black olive varietiesSánchez, Ramiro; Martín Tornero, Elísabet; Lozano Rogado, Jesús Salvador; Fernández, Antonio; Arroyo, Patricia; Meléndez, Félix; Martín Vertedor, Daniel; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA)
2022Application of digital olfaction for table olive industrySánchez Baltasar, Ramiro; Fernández, Antonio; Martín Tornero, Elísabet; Meléndez, Félix; Lozano Rogado, Jesús Salvador; Martín Vertedor, Daniel; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX)
2022Evaluation of the olfactory pattern of black olives stuffed with flavored hydrocolloidsSánchez, Ramiro; Martín Tornero, Elísabet; Lozano Rogado, Jesús Salvador; Arroyo Muñoz, Patricia; Meléndez, Félix; Martín Vertedor, Daniel; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX)
2023Improvement of shelf-life of cherry (Prunus avium L.) by combined application of modified-atmosphere packaging and antagonistic yeast for long-distance exportCabañas Cabezas, Catalina Milagros; Hernández León, Alejandro; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Moraga, Carlos; Martín González, Alberto; Córdoba Ramos, María Guía; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; CICYTEX (Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura); Universidad de Extremadura. Departamento de Física; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX)
2020Application of ultrasound for quality control of Torta del Casar cheese ripeningCrespo Bermejo, Abel Teodoro; Martín González, Alberto; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Benito Bernáldez, María José; Rufo Pérez, María Montaña; Paniagua Sánchez, Jesús Manuel; Jiménez Barco, Antonio; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar)
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 29