Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 29
Issue Date | Title | Author(s) |
2022 | Inclusion of olive by-products in growing diets causes minor effects on meat quality of Iberian pigs fattened in a traditional system | Palma Granados, Patricia; García Casco, Juan María; Fernández Barroso, Miguel Ángel; López García, Adrián; Martínez Torres, José Manuel; Muñoz Muñoz, María; González Sánchez, María Elena; Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA-CSIC); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA) |
2024 | Challenges and opportunities of short food supply chains in Spain: A stakeholder participatory study | Aguado Gragera, Clementina; Sama Berrocal, Celia; Mesías Díaz, Francisco Javier; Crespo Cebada, Eva; Díaz Caro, Carlos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía Financiera y Contabilidad |
2020 | Effect of Free-Range and Low-Protein Concentrated Diets on Growth Performance, Carcass Traits, and Meat Composition of Iberian Pig | Tejeda Sereno, Juan Florencio; Hernández Matamoros, Alejandro; Paniagua Breña, Mercedes; González Sánchez, María Elena; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera |
2020 | Free-Range and Low-Protein Concentrated Diets in Iberian Pigs: Effect on Plasma Insulin and Leptin Concentration, Lipogenic Enzyme Activity, and Fatty Acid Composition of Adipose Tissue | Tejeda Sereno, Juan Florencio; Hernández Matamoros, Alejandro; González Sánchez, María Elena; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2021 | Comparative Transcriptome Profile between Iberian Pig Varieties Provides New Insights into Their Distinct Fat Deposition and Fatty Acids Content | Villaplana Velasco, Ana; Noguera Jiménez, José Luis; Pena Subirá, Ramona Natacha; Ballester Devis, María; Muñoz Vázquez, Lourdes; González Sánchez, María Elena; Tejeda Sereno, Juan Florencio; Ibáñez Escriche, Noelia; University of Edinburgh. UK; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universitat de Lleida; Universistat Politécnica de València |
2019 | Influencia de la variedad de aceituna, su maduración y almacenamiento sobre el contenido de acrilamida de aceituna negra oxidada | Pérez Nevado, Francisco; Hernández León, Alejandro; Martínez Cano, Manuel; Martín Vertedor, Daniel; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX) |
2021 | Evolution of some fruit quality parameters during development and ripening of three apricot cultivars and effect of harvest maturity on postharvest maturation | Velardo Micharet, Belén; Agudo Corbacho, Francisco; Ayuso Yuste, María Concepción; Bernalte García, María Josefa; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA) |
2022 | Influence of ripening stage on quality parameters of five traditional tomato varieties grown under organic conditions | Ayuso Yuste, María Concepción; González Cebrino, Francisco; Lozano Ruiz, Mercedes; Fernández León, Ana María; Bernalte García, María Josefa; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA) |
2023 | Spice and herb frauds: types, incidence, and detection: the state of the art | Velázquez Otero, María Rocío; Rodríguez Jiménez, Alicia; Hernández León, Alejandro; Casquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2019 | Type of paprika as a critical quality factor in Iberian chorizo sausage manufacture | Pereira Jiménez, Cristina; Córdoba Ramos, María Guía; Aranda Medina, Emilio; Hernández León, Alejandro; Velázquez Otero, María Rocío; Bartolomé García, Teresa Jesús; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA) |
2024 | Can fruit be more sustainable? A study on consumer preferences towards the use of natural preservatives in cherries | Lami, Olda; Mesías Díaz, Francisco Javier; Martín González, Alberto; Hernández Matamoros, Alejandro; Escribano Sánchez, Miguel; Martínez Carrasco, Federico; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Murcia; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA) |
2020-01-31 | Industrial Strategies to Reduce Acrylamide Formation in Californian-Style Green Ripe Olives | Martín Vertedor, Daniel; Fernández, Antonio; Mesías, Marta; Martínez, Manuel; Díaz, María; Martín Tornero, Elísabet; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); CSIC. Instituto de Ciencia y Tecnología de Alimentos y Nutrición (ICTAN) |
2021-01-02 | Characterization of Polyphenol and Volatile Fractions of Californian‐Style Black Olives and Innovative Application of E‐Nose for Acrylamide Determination | Martín Tornero, Elísabet; Sánchez Baltasar, Ramiro; Lozano Rogado, Jesús Salvador; Martínez Cano, Manuel; Arroyo Muñoz, Patricia; Martín Vertedor, Daniel; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación en Percepción y Sistemas Inteligentes; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); INURA - Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios |
2021-01-02 | E‐Nose Discrimination of Abnormal Fermentations in Spanish‐Style Green Olives | Sánchez Baltasar, Ramiro; Martín Tornero, Elísabet; Lozano Rogado, Jesús Salvador; Boselli, Emanuele; Arroyo Muñoz, Patricia; Meléndez, Félix; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería Eléctrica, Electrónica y Automática; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Free University of Bozen-Bolzano. Italia |
2022 | Acrylamide mitigation in Californian-style olives after thermal and baking treatments | Fernández, Antonio; Muñoz, Jose Manuel; Martín Tornero, Elísabet; Martínez, Manuel; Martín Vertedor, Daniel; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA) |
2021 | E-nose application for the discrimination of sterilization treatments applied to Californian-style black olive varieties | Sánchez, Ramiro; Martín Tornero, Elísabet; Lozano Rogado, Jesús Salvador; Fernández, Antonio; Arroyo, Patricia; Meléndez, Félix; Martín Vertedor, Daniel; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA) |
2022 | Application of digital olfaction for table olive industry | Sánchez Baltasar, Ramiro; Fernández, Antonio; Martín Tornero, Elísabet; Meléndez, Félix; Lozano Rogado, Jesús Salvador; Martín Vertedor, Daniel; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Analítica; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX) |
2022 | Evaluation of the olfactory pattern of black olives stuffed with flavored hydrocolloids | Sánchez, Ramiro; Martín Tornero, Elísabet; Lozano Rogado, Jesús Salvador; Arroyo Muñoz, Patricia; Meléndez, Félix; Martín Vertedor, Daniel; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX) |
2023 | Improvement of shelf-life of cherry (Prunus avium L.) by combined application of modified-atmosphere packaging and antagonistic yeast for long-distance export | Cabañas Cabezas, Catalina Milagros; Hernández León, Alejandro; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Moraga, Carlos; Martín González, Alberto; Córdoba Ramos, María Guía; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; CICYTEX (Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura); Universidad de Extremadura. Departamento de Física; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX) |
2020 | Application of ultrasound for quality control of Torta del Casar cheese ripening | Crespo Bermejo, Abel Teodoro; Martín González, Alberto; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Benito Bernáldez, María José; Rufo Pérez, María Montaña; Paniagua Sánchez, Jesús Manuel; Jiménez Barco, Antonio; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar) |
Collection's Items (Sorted by Submit Date in Descending order): 1 to 20 of 29