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http://hdl.handle.net/10662/17522
Title: | Las especializaciones productivas agroalimentarias en Extremadura. Un análisis a través del ciclo de vida de las aglomeraciones |
Other Titles: | Agri-food productive specializations in Extremadura. An analysis through the life cycle of agglomerations |
Authors: | Rangel Preciado, José Francisco Alcázar Blanco, Antonio Parejo Moruno, Francisco Manuel Cruz Hidalgo, Esteban |
Keywords: | Distritos agroalimentarios;Ciclo de vida;Extremadura;Agri-food districts;Life cycle |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | Universidad de Extremadura, Centro Universitario de Plasencia |
Abstract: | El estudio de las economías de aglomeración y de especialización del territorio han avanzado hacia definiciones teóricas que parten de la tipología propia del medio rural, centrándose en aspectos como la agroalimentaria. Es por ello por lo que el objetivo de este trabajo es analizar, desde un punto de vista teórico del ciclo de vida de los cluster, las comarcas especializadas en la rama agroalimentaria, que aglomeran empresas dedicadas a un determinado producto o rama de actividad. The study of the economies of agglomeration and specialization of the territory have advanced towards theoretical definitions that start from the typology of the rural environment, focusing on aspects such as agri-food. That is why the objective of this work is to analyze, from a theoretical point of view of the life cycle of the cluster, the regions specialized in the agri-food branch, which agglomerate companies dedicated to a certain product or branch of activity. |
URI: | http://hdl.handle.net/10662/17522 |
ISSN: | 0212-7237 |
Appears in Collections: | DECON - Artículos DEFYC - Artículos REEE Nº 34 (2022) |
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