Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10662/17522
Title: Las especializaciones productivas agroalimentarias en Extremadura. Un análisis a través del ciclo de vida de las aglomeraciones
Other Titles: Agri-food productive specializations in Extremadura. An analysis through the life cycle of agglomerations
Authors: Rangel Preciado, José Francisco
Alcázar Blanco, Antonio
Parejo Moruno, Francisco Manuel
Cruz Hidalgo, Esteban
Keywords: Distritos agroalimentarios;Ciclo de vida;Extremadura;Agri-food districts;Life cycle
Issue Date: 2022
Publisher: Universidad de Extremadura, Centro Universitario de Plasencia
Abstract: El estudio de las economías de aglomeración y de especialización del territorio han avanzado hacia definiciones teóricas que parten de la tipología propia del medio rural, centrándose en aspectos como la agroalimentaria. Es por ello por lo que el objetivo de este trabajo es analizar, desde un punto de vista teórico del ciclo de vida de los cluster, las comarcas especializadas en la rama agroalimentaria, que aglomeran empresas dedicadas a un determinado producto o rama de actividad.
The study of the economies of agglomeration and specialization of the territory have advanced towards theoretical definitions that start from the typology of the rural environment, focusing on aspects such as agri-food. That is why the objective of this work is to analyze, from a theoretical point of view of the life cycle of the cluster, the regions specialized in the agri-food branch, which agglomerate companies dedicated to a certain product or branch of activity.
URI: http://hdl.handle.net/10662/17522
ISSN: 0212-7237
Appears in Collections:DECON - Artículos
DEFYC - Artículos
REEE Nº 34 (2022)

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