Año | Título | Autor/a |
2021-02-17 | Development of a methodology for estimating the ergosterol in meat product-borne toxigenic moulds to evaluate antifungal agents | Álvarez Rubio, María Micaela; Rodríguez Jiménez, Alicia; Bermúdez Polo, María Elena; Roncero Benavente, Elía; Andrade Gracia, María Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2020 | Development of a multiplex real-time PCR to differentiate the four major Listeria monocytogenes serotypes in isolates from meat processing plants | Alía Muñoz, Alberto; Andrade Gracia, María Jesús; Córdoba, J. J.; Martín Tornero, Irene; Rodríguez Jiménez, Alicia; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2023 | Effect of selected agents for ochratoxin A biocontrol on the colour, texture and volatile profile of dry-cured fermented sausages | Álvarez Rubio, María Micaela; Núñez Breña, Félix; Cebrián Cabezón, Eva; Roncero Benavente, Elía; Andrade Gracia, María Jesús; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2020 | Effects of preservative agents on quality attributes of dry-cured fermented sausages | Álvarez Rubio, María Micaela; Andrade Gracia, María Jesús; García, Carmen; Rondán, Juan José; Núñez Breña, Félix; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2020 | Evaluation of the efficacy of Debaryomyces hansenii as protective culture for controlling Listeria monocytogenes in sliced dry-cured ham | Alía Muñoz, Alberto; Córdoba, J. J.; Rodríguez Jiménez, Alicia; García González, María Carmen; Andrade Gracia, María Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2020-08 | "In vitro" antifungal effects of spices on ochratoxin A production and related gene expression in "Penicillium nordicum" on a dry-cured fermented sausage medium. | Álvarez Rubio, María Micaela; Rodríguez Jiménez, Alicia; Núñez Breña, Félix; Silva Rodríguez, Antonio; Andrade Gracia, María Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2022-07 | Proteomic approach to unveil the ochratoxin A repression by "Debaryomyces hansenii" and rosemary on "Penicillium nordicum" during dry-cured fermented sausages ripening | Álvarez Rubio, María Micaela; Delgado Perón, Josué; Núñez Breña, Félix; Roncero Benavente, Elía; Andrade Gracia, María Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2019 | Resveratrol protects Lactobacillus reuteri against H2O2- induced oxidative stress and stimulates antioxidant defenses through upregulation of the dhaT gene | Arcanjo, Narciza O.; Andrade Gracia, María Jesús; Padilla Torrico, Patricia; Rodríguez Jiménez, Alicia; Madruga, Marta Suely; Estévez García, Mario; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; University of Paraiba. Brazil |
2023 | Rosmarinus officinalis reduces the ochratoxin A production by Aspergillus westerdijkiae in a dry-cured fermented sausage-based medium | Álvarez Rubio, María Micaela; Andrade Gracia, María Jesús; Delgado Perón, Josué; Núñez Breña, Félix; Román García, Ángel Carlos; Rodrigues, Paula; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Bioquímica, Biología Molecular y Genética; Instituto Politécnico de Bragança, Bragança, Portugal |