Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10662/4468
Title: El lenguaje técnico de un recetario de cocina
Authors: Viudas Camarasa, Antonio
Keywords: Lenguaje técnico;Recetarios de cocina;Cultura popular;Sintaxis;Technical language;Kitchen recipes;Popular culture;Syntax
Issue Date: 1982
Publisher: Universidad de Extremadura. Servicio de Publicaciones
Abstract: En este estudio se analiza la narrativa popular tomando como "corpus" el tipo de narración usado en un recetario de cocina escrito en 1957 en Ribera del Fresno (Badajoz) y publicado en 1980, bajo el título «La mejor cocina extremeña escrita por las dos autoras Isabel y Carmen García Hernández». Este tipo de narración se puede incluir dentro de la literatura tradicional que se transmite de generación en generación.
In this study we analyze the popular narrative "corpus" taking as a kind of storytelling, used in a kitchen cookbook written in 1957 in Ribera del Fresno (Badajoz ), but published in 1980 under the title "La mejor cocina extremeña escrita por las dos autoras Isabel y Carmen García Hernández". This narrative can be considered as traditional literature that is passed from generation to generation.
URI: http://hdl.handle.net/10662/4468
ISSN: 0210-8178
Appears in Collections:Anu. estud. filol. Vol. 05 (1982)
DFIHI - Artículos

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
0210-8178_5_219.pdf613,61 kBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons