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2020-06-26"Alternaria": alteraciones postcosecha en frutasRuiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Rodríguez Jiménez, Alicia; Macías Miranda, Marina
2021An in vitro assay of the effect of lysine oxidation end-product, α-aminoadipic acid, on the redox status and gene expression in probiotic Lactobacillus reuteri PL503Padilla Torrico, Patricia; Andrade Gracia, María Jesús; Peña Vega, Fernando Juan; Rodríguez Jiménez, Alicia; Estévez García, Mario; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar)
2019Combined effect of temperature, water activity and salt content on the growth and gene expression of Listeria monocytogenes in a dry-cured ham model systemAlía Muñoz, Alberto; Rodríguez Jiménez, Alicia; Andrade Gracia, María Jesús; Gómez, Francisco M.; Córdoba, J.J.; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022Control de Listeria monocytogenes en embutidos curadomadurados y quesos madurados tradicionales mediante cultivos protectores e hidrolizados proteicosCórdoba, J. J.; Rodríguez Jiménez, Alicia; Martín Tornero, Irene; Universidad de Extremadura. Escuela Internacional de Postgrado
2022Control of Listeria monocytogenes growth and virulence in a traditional soft cheese model system based on lactic acid bacteria and a whey protein hydrolysate with antimicrobial activityMartín Tornero, Irene; Rodríguez Jiménez, Alicia; Alía Muñoz, Alberto; Martínez Blanco, Mónica; Lozano Ojalvo, Daniel; Córdoba, J. J.; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad Autónoma de Madrid
2022Control of toxigenic Aspergillus spp. in dried figs by volatile organic compounds (VOCs) from antagonistic yeastsGalván Romero, Ana Isabel; Hernández Belmonte, Alejandro; Córdoba Ramos, María Guía; Martín González, Alberto; Seradilla, Manuel Joaquín; López Corrales, Margarita; Rodríguez Jiménez, Alicia; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); CICYTEX (Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura)
2017-02-20Desarrollo de métodos de RT-PCR en tiempo real para la cuantificación de mohos toxigénicos viables en alimentosRodríguez Jiménez, Alicia; Córdoba, J. J.; Bernáldez Rey, María Victoria; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos
2021-02-17Development of a methodology for estimating the ergosterol in meat product-borne toxigenic moulds to evaluate antifungal agentsÁlvarez Rubio, María Micaela; Rodríguez Jiménez, Alicia; Bermúdez Polo, María Elena; Roncero Benavente, Elía; Andrade Gracia, María Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2020Development of a multiplex real-time PCR to differentiate the four major Listeria monocytogenes serotypes in isolates from meat processing plantsAlía Muñoz, Alberto; Andrade Gracia, María Jesús; Córdoba, J. J.; Martín Tornero, Irene; Rodríguez Jiménez, Alicia; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2019Diffusion of mycotoxins and secondary metabolites in dry-cured meat productsPeromingo Arévalo, Ana Belén; Sulyok, Michael; Lemmens, Marc; Rodríguez Jiménez, Alicia; Rodríguez Jovita, María Mar; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2020-01-10Efectos de tratamientos no térmicos y de bioconservación en jamón curado loncheado sobre la expresión génica de “Listeria monocytogenes”Córdoba, J. J.; Rodríguez Jiménez, Alicia; Andrade Gracia, María Jesús; Alía Muñoz, Alberto; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos
2018Effect of cured meat product ingredients on the Penicillium verrucosum growth and ochratoxin A productionAndrade García, María Jesús; Peromingo Arévalo, Ana Belén; Rodríguez Jovita, María Mar; Rodríguez Jiménez, Alicia; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2016Effect of temperature and water activity on growth and aflatoxin production by Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus on cured meat model systemsPeromingo Arévalo, Ana Belén; Rodríguez Jiménez, Alicia; Bernáldez Rey, María Victoria; Delgado Perón, Josué; Rodríguez Jovita, María Mar; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021Effect of the dry-cured fermented sausage salchichón processing with a selected Lactobacillus sakei in Listeria monocytogenes and microbial population.Martín Tornero, Irene; Rodríguez Jiménez, Alicia; Sánchez Montero, Lourdes; Padilla, Patricia; Córdoba, J. J.; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR); Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación Higiene y Seguridad Alimentaria
2021Effect of the dry-cured fermented sausage “salchichón” processing with a selected Lactobacillus sakei in Listeria monocytogenes and microbial populationMartín Tornero, Irene; Rodríguez Jiménez, Alicia; Sánchez-Montero Velasco, Lourdes; Padilla Torrico, Patricia; Córdoba, J.J.; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022Ensayos para el control de mohos alterantes en fruta de hueso mediante el uso de microorganismos antagonistasHernández León, Alejandro; Rodríguez Jiménez, Alicia; Escudero Albarca, Nerea
2020"Enterococcus faecium": a promising protective culture to control growth of ochratoxigenic moulds and mycotoxin production in dry-fermented sausages.Álvarez Rubio, María Micaela; Rodríguez Jiménez, Alicia; Peromingo Arévalo, Ana Belén; Núñez Breña, Félix; Rodríguez Jovita, María Mar; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2018-01-02Estrategias de control de micotoxinas en alimentos maduradosAndrade Gracia, María Jesús; Rodríguez Jiménez, Alicia; Carrasco Padilla, Javier
2018-02-07Estrategias para el control de mohos toxigénicos en derivados cárnicos curado-madurados utilizando microorganismos y factores ambientalesRodríguez Jovita, María Mar; Rodríguez Jiménez, Alicia; Peromingo Arévalo, Ana Belén; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos
2022Evaluation of fungal hazards associated with dried fig processingGalván Romero, Ana Isabel; Córdoba Ramos, María Guía; Rodríguez Jiménez, Alicia; Martín González, Alberto; López Corrales, Margarita; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; CICYTEX (Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA)