Issue Date | Title | Author(s) |
2019 | Antioxidant and antimicrobial evaluation of rice bran (Oryza sativa L.) extracts in a mayonnaise-type emulsion | Martillanes Costumero, Sara; Rocha Pimienta, Javier; Gil Álvarez, María Victoria; Ayuso Yuste, María Concepción; Delgado Adámez, Jonathan; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Fisiología; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Orgánica e Inorgánica; CICYTEX (Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura); Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación del Agua, Cambio Climático y Sostenibilidad (IACYS); Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA) |
2017 | Behaviour of fresh cut broccoli under different modified atmosphere conditions | Argüello Hernández, Paola Fernanda; Ayuso Yuste, María Concepción; González Gómez, David; Bohoyo Gil, Diego; Delgado Adámez, Jonathan; Bernalte García, María Josefa; Escuela Superior Politécnica de Chimborazo. Ecuador; Universidad de Extremadura. Departamento de Didáctica de las Ciencias Experimentales y Matemáticas; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal |
2016 | Bioavailability of Bioactive Molecules from Olive Leaf Extracts and its Functional Value | Martín Vertedor, Daniel; Garrido Álvarez, María; Pariente Llanos, José Antonio; Espino Palma, Javier; Delgado Adámez, Jonathan; Universidad de Extremadura. Departamento de Fisiología; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación en Neuroinmunofisiología y Crononutrición; Junta de Extremadura. Instituto Tecnológico Agroalimentario |
2018-03-19 | Biodisponibilidad y bioactividad de los compuestos funcionales presentes en el salvado de arroz (Oryza sativa L.) | Delgado Adámez, Jonathan; Ayuso Yuste, María Concepción; Donoso Pineda, Nazaret |
2023 | Chlorophyll pigments of olive leaves and green tea extracts differentially affect their antioxidant and anticancer properties | Uguz, Abdulhadi C.; Rocha Pimienta, Javier; Martillanes Costumero, Sara; Garrido Álvarez, María; Espino Palma, Javier; Delgado Adámez, Jonathan; N/A; Universidad de Extremadura. Departamento de Fisiología |
2019-01-09 | Desarrollo de un nutracéutico de aceite de oliva virgen extra enriquecido en luteína y zeaxantina. Validación "in vitro e in vivo" de sus propiedades bioactivas | Delgado Adámez, Jonathan; Martín Vertedor, Daniel; Gil Álvarez, María Victoria; Benito de Valle Prieto, María; Universidad de Extremadura. Departamento de Química Orgánica e Inorgánica |
2013 | Diets enriched with a Jerte Valley cherry-based nutraceutical product reinforce nocturnal behaviour in young and old animals of nocturnal ("Rattus norvegicus") and diurnal ("Streptopelia risoria") chronotypes | Delgado Adámez, Jonathan; Terrón Sánchez, María Pilar; Garrido Álvarez, María; Pariente Llanos, José Antonio; Barriga Ibars, Carmen; Rodríguez Moratinos, Ana Beatriz; Paredes Royano, Sergio Damián; Universidad de Extremadura. Departamento de Fisiología |
2024 | Immunomodulatory Effects Associated with Lactofermented Cherry Beverage Consumption in Rats | Garrido Álvarez, María; Navajas Preciado, Bruno; Martillanes Costumero, Sara; Rocha Pimienta, Javier; Delgado Adámez, Jonathan; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación Neuroinmunología y Crononutrición; Universidad de Extremadura. Departamento de Fisiología |
2021 | Magnetite-based catalyst for the CWPO for different aqueous matrices spiked with NAP-DCF mixture | Huaccallo Aguilar, Ysabel; Álvarez Torrellas, Silvia; Martínez Nieves, Johanny; Delgado Adámez, Jonathan; Gil Álvarez, María Victoria; Ovejero Escudero, Gabriel; García, Juan; Universidad Complutense de Madrid; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Química Orgánica e Inorgánica; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación del Agua, Cambio Climático y Sostenibilidad (IACYS) |
2020 | Obtención y caracterización de fitoquímicos del salvado de arroz (Oryza sativa L.). Aplicación como aditivo alimentario y en envase activo | Delgado Adámez, Jonathan; Gil Álvarez, María Victoria; Ayuso Yuste, María Concepción; Martillanes Costumero, Sara |
2011 | Oral melatonin administration and programmed cell death of neutrophils, lymphocytes, and other cell types from rats injected with HL-60 cells | Delgado Adámez, Jonathan; Terrón Sánchez, María Pilar; García Martínez, Virginio Enrique; López Sánchez, Carmen; Barriga Ibars, Carmen; Pariente Llanos, José Antonio; Rodríguez Moratinos, Ana Beatriz; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera; Universidad de Extremadura. Departamento de Anatomía, Biología Celular y Zoología; Universidad de Extremadura. Departamento de Fisiología |
2023 | Preservation of white wine pomace by high hydrostatic pressure | Ramírez Bernabé, María Rosario; Delgado Adámez, Jonathan; Rocha Pimienta, Javier; Valdés Sánchez, María Esperanza; Martín Mateos, María Jesús; Ayuso Yuste, María Concepción; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal |
2012 | Systemic Inflammatory Load in Young and Old Ringdoves Is Modulated by Consumption of a Jerte Valley Cherry-Based Product | Delgado Adámez, Jonathan; Terrón Sánchez, María Pilar; Garrido Álvarez, María; Barriga Ibars, Carmen; Paredes Royano, Sergio Damián; Espino Palma, Javier; Rodríguez Moratinos, Ana Beatriz; Universidad de Extremadura. Departamento de Fisiología |
2013 | Tempranillo-derived grape seed extract induces apoptotic cell death and cell growth arrest in human promyelocytic leukemia HL 60 cells | Espino Palma, Javier; González Gómez, David; Moreno Cardona, Daniel; Fernández León, María Fernanda; Rodríguez Moratinos, Ana Beatriz; Pariente Llanos, José Antonio; Delgado Adámez, Jonathan; Universidad de Extremadura. Departamento de Fisiología; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación en Neuroinmunofisiología y Crononutrición; Junta de Extremadura. Instituto Tecnológico Agroalimentario; Universidad Nacional de Educación a Distancia (España). Departamento de Ciencias Analíticas |
2012 | Urinary 6-sulfatoxymelatonin and total antioxidant capacity increase after the intake of a grape juice cv. Tempranillo stabilized with HHP | González Flores, David; Gamero Samino, Esther; Garrido Álvarez, María; Ramírez Bernabé, Rosario; Moreno Cardona, Daniel; Delgado Adámez, Jonathan; Valdés Sánchez, María Esperanza; Barriga Ibars, Carmen; Rodríguez Moratinos, Ana Beatriz; Paredes Royano, Sergio Damián; Universidad de Extremadura. Departamento de Fisiología |