Issue Date | Title | Author(s) |
2021 | An approach to the consumption of smoked paprika in Spain and its impact on the intake of polycyclic aromatic hydrocarbons | Coleto Martínez, José Miguel; Martín González, Alberto; Horrillo Gallardo, Andrés; Mesías Díaz, Francisco Javier; Velázquez Otero, María Rocío; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2019 | Anexo 1: Caracterización agroclimática | Velázquez Otero, María Rocío; Gómez-Aguado Gutiérrez, Mercedes; Coleto Martínez, José Miguel; Martínez Cano, Manuel; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal |
2021 | Biofortificación agronómica con zinc sobre el cultivo del brócoli (Brassica oleracea var. Italica) y el broccolini (híbrido entre el brócoli y la col Kai-lan (Brassica oleracea var. Alboglabra) | Poblaciones Suárez-Bárcena, María José; Velázquez Otero, María Rocío; Rivera Martín, Angélica María |
2021 | Combined foliar zinc and nitrogen application in broccoli (“Brassica oleracea” var. “italica” L.): effects on growth, nutrient bioaccumulation, and bioactive compounds | Rivera Martín, Angélica María; Reynolds Marzal, María Dolores; Martín González, Alberto; Velázquez Otero, María Rocío; Poblaciones Suárez-Bárcena, María José; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2024 | Combining zinc biofortification and native “Trichoderma” inoculation strategies for subterranean clover | García-Latorre Nieto, Carlos; Velázquez Otero, María Rocío; Hernández León, Alejandro; Tejero Cordero, Paula; Poblaciones Suárez-Bárcena, María José; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2019 | El consumo de pimentón en Extremadura y la ingesta de sustancias producidas en el proceso de secado ahumado | Coleto Martínez, José Miguel; Bartolomé García, Teresa Jesús; Velázquez Otero, María Rocío; Martín González, Alberto; Hernández León, Alejandro; Aranda Medina, Emilio; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2019 | Efecto del secado en la calidad de la cáscara seca de pimiento | Velázquez Otero, María Rocío; Bartolomé García, Teresa Jesús; Hernández León, Alejandro; Córdoba Ramos, María Guía; Casquete Palencia, Rocío; Pereira Jiménez, Cristina; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2024 | Effects of selenate application on growth, nutrient bioaccumulation, and bioactive compounds in broccoli (“Brassica oleracea” var. “italica” L.) | Poblaciones Suárez-Bárcena, María José; García-Latorre Nieto, Carlos; Velázquez Otero, María Rocío; Broadley, Martin R.; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal |
2022 | Effects of use of modified traditional driers in making smoked paprika “Pimentón de La Vera”, on pepper quality and mitigation of PAH contamination | Velázquez Otero, María Rocío; Córdoba Ramos, María Guía; Hernández León, Alejandro; Casquete Palencia, Rocío; Aranda Medina, Emilio; Bartolomé García, Teresa Jesús; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2021 | Evaluation of the quality and shelf-life of cayenne (Capsicum spp.) | Casquete Palencia, Rocío; Velázquez Otero, María Rocío; Hernández León, Alejandro; Córdoba Ramos, María Guía; Aranda Medina, Emilio; Bartolomé García, Teresa Jesús; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2023 | Exploring consumer perceptions and changing consumption patterns for smoked paprika: implications for traditional food products in Spain | Lami, Olda; Sama Berrocal, Celia; Martín González, Alberto; Mesías Díaz, Francisco Javier; Velázquez Otero, María Rocío; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2024 | Exploring Trichoderma diversity for sustainable disease management in “Lolium perenne” against “Fusarium avenaceum” | García-Latorre Nieto, Carlos; Velázquez Otero, María Rocío; Hernández León, Alejandro; Moraga, Carlos; Poblaciones Suárez-Bárcena, María José; CICYTEX. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2022 | Formación práctica universitaria en y para la sostenibilidad: aplicación de Trichodermas para la producción de plantas | Velázquez Otero, María Rocío; Martínez Cano, Manuel; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Poblaciones Suárez-Bárcena, María José; Hernández León, Alejandro; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2019 | Historias de plantas (V): La vid y el vino (Primera parte). La protohistoria, la edad antigua y la viticultura ante el cambio climático | Coleto Martínez, José Miguel; Bartolomé García, Teresa Jesús; Velázquez Otero, María Rocío; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal |
2017 | Impact of volatile composition on the sensorial attributes of dried paprikas | Martín González, Alberto; Hernández León, Alejandro; Aranda Medina, Emilio; Casquete Palencia, Rocío; Velázquez Otero, María Rocío; Bartolomé García, Teresa Jesús; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2017 | New insights into the genome organization of yeast killer viruses based on “atypical” killer strains characterized by high-throughput sequencing | Ramírez Fernández, Manuel; Velázquez Otero, María Rocío; López Piñeiro, Antonio; Naranjo Carrasco, Belén; Roig Molina, Francisco José; Llorens Candela, Carlos; Universitat de València; Universidad de Extremadura. Departamento de Biología Vegetal, Ecología y Ciencias de la Tierra; Universidad de Extremadura. Departamento de Ciencias Biomédicas |
2019 | Nuevas tecnologías para la extracción de compuestos bioactivos en subproductos de pimientos | Casquete Palencia, Rocío; Vázquez Merchán, Almudena; Galván Romero, Ana Isabel; Velázquez Otero, María Rocío; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA) |
2019 | El sector de frutos secos (III): análisis comercial del almendro | Martínez Cano, Manuel; Velázquez Otero, María Rocío; Coleto Martínez, José Miguel; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal |
2023 | Spice and herb frauds: types, incidence, and detection: the state of the art | Velázquez Otero, María Rocío; Rodríguez Jiménez, Alicia; Hernández León, Alejandro; Casquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2019 | Type of paprika as a critical quality factor in Iberian chorizo sausage manufacture | Pereira Jiménez, Cristina; Córdoba Ramos, María Guía; Aranda Medina, Emilio; Hernández León, Alejandro; Velázquez Otero, María Rocío; Bartolomé García, Teresa Jesús; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA) |