Issue Date | Title | Author(s) |
2018 | Application of innovative technologies, moderate-intensity pulsed electric fields and high-pressure thermal treatment, to preserve and/or improve the bioactive compounds content of pumpkin | García Parra, J.; González-Cebrino, F.; Delgado-Adámez, J.; Cava López, Ramón; Martín-Belloso, O.; Vélez-Martínez, P.; Ramírez, Marina R.; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación de Tradición e Innovación Agroalimentaria (TRADINNOVAL); Universidad de Lérida. |
2021 | Cork oak (Quercus suber L.) leaf extracts potential use as natural antioxidants in cooked meat | Lavado, G.; Ladero García, Luis; Cava López, Ramón; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2020 | Effect of high hydrostatic pressure processing and storage temperature on food safety, microbial counts, colour and oxidative changes of a traditional dry-cured sausage | Cava López, Ramón; Garcia Parra, J.; Ladero García, Luis; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación de Tradición e Innovación Agroalimentarias (TRADINNOVAL) |
2011 | Estudios de los cambios madurativos en el queso de cabra de leche cruda de la D.O.P. "Queso Ibores". Efecto del tratamiento de altas presiones hidrostáticas sobre su maduración | Cava López, Ramón; Ramírez Bernabé, María Rosario; Delgado Martínez, Francisco José; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos |
2020 | Glycogen and lactate contents, pH and meat quality and gene expression in muscle Longissimus dorsi from iberian pigs under different rearing conditions | Moreno, I; Lipová, P; Ladero García, Luis; Fernández García, José Luis; Cava López, Ramón; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; University of Agriculture. Slovakia |
2021 | High-pressure processing and storage temperature on Listeria monocytogenes, microbial counts and oxidative changes of two traditional dry-cured meat products | Cava López, Ramón; Higuero Fernández, Nieves; Ladero García, Luis; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2022 | Influence of high-pressure processing and varying concentrations of curing salts on the color, heme pigments and oxidation of lipids and proteins of Iberian dry-cured loins during refrigerated storage | Higuero Fernández, Nieves; Ramírez Bernabé, María Rosario; Vidal Aragón, María del Carmen; Cava López, Ramón; Universidad de Extremadura. Instituto de Investigación INBIO G+C; Centro Universitario "Santa Ana" (Almendralejo. Badajoz); Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX-CICYTEX) |
2017-09-18 | Obtención de purés de frutos con alto valor funcional mediante tecnologías innovadoras de procesado | Ramírez Bernabé, María Rosario; Cava López, Ramón; García Parra, Jesús Javier; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos |
2023 | Pomegranate peel as a source of antioxidants for the control of lipid and protein oxidation during the ripening of Iberian dry uncured sausages | Cava López, Ramón; Ladero García, Luis |
2020 | Reduction of nitrate and nitrite in Iberian dry cured loins and its effects during drying process | Higue, N; Moreno, I; Lavado, G.; Vidal Aragón, María del Carmen; Cava López, Ramón; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2023 | The incorporation of a pomegranate peel extract in the formulation of uncured dry sausages protects lipids and proteins from oxidation during in vitro gastrointestinal digestion | Lavado Rodas, Guadalupe; Cava López, Ramón; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Biotecnología Ganadera y Cinegética (INBO G+C); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |