DPAAL - Artículos Página de inicio de la colección

DPAAL - Artículos

Listar por
Elementos de la colección (clasificados por Fecha de envío en orden Descendente): 1 a 20 de 154
AñoTítuloAutor/a
2021Addition of grape skin and stems extracts in wines during the storage to reduce the sulfur dioxide: impact on red wine qualityCasquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Pérez Nevado, Francisco; Martínez Dorado, Ana; Martín González, Alberto; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022Improve the functional properties of dietary fibre isolated from broccoli by-products by using different technologiesRivas Muñoz, María Ángeles; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Córdoba Ramos, María Guía; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Casquete Palencia, Rocío; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021Improving the viability and metabolism of intestinal probiotic bacteria using fibre obtained from vegetable by-productsRivas Muñoz, María Ángeles; Benito Bernáldez, María José; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Martín González, Alberto; Córdoba Ramos, María Guía; Vázquez Merchán, Almudena; Casquete Palencia, Rocío; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021Chemical composition and functional properties of dietary fibre concentrates from winemaking by-products: skins, stems and leesRivas Muñoz, María Ángeles; Casquete Palencia, Rocío; Córdoba Ramos, María Guía; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Benito Bernáldez, María José; Pérez Nevado, Francisco; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2024Development of supercritical technology to obtain improved functional dietary fiber for the valorization of broccoli by-productRivas Muñoz, María Ángeles; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Córdoba Ramos, María Guía; Gizaw, Yesuneh; Casquete Palencia, Rocío; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022Influence of different extraction methods on the compound profiles and functional properties of extracts from solid by-products of the wine industryCasquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Martínez Dorado, Ana; Rivas Muñoz, María Ángeles; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021Evaluation of the quality and shelf-life of cayenne (Capsicum spp.)Casquete Palencia, Rocío; Velázquez Otero, María Rocío; Hernández León, Alejandro; Córdoba Ramos, María Guía; Aranda Medina, Emilio; Bartolomé García, Teresa Jesús; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2009Parents’ genetic dissimilarity and offspring sex in a polygynous mammalCarranza Almansa, Juan; Pérez González, Javier; Mateos Montero, Concha; Fernández García, José Luis; Universidad de Córdoba; Universidad de Extremadura. Departamento de Anatomía, Biología Celular y Zoología; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2023Effect of a Chitosan coating ernriched with an olive leaf extract on the characteristics of pork burgersCarrapiso Martínez, Ana Isabel; Pimienta Muñiz, Manuel; Martín Cáceres, Lourdes; Cardenia, Vladimiro; Andrés Nieto, Ana Isabel; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Università degli Studi di Torino. Italia
2024Assessment of greenhouse gas emissions and carbon sequestration in dairy goat farming systems in Northern Extremadura, SpainHorrillo Gallardo, Andrés; Gaspar García, Paula; Rodríguez de Ledesma Vega, Antonio; Escribano Sánchez, Miguel; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022Perceptions of Spanish consumers towards novel lamb burgers enriched with natural antioxidants and healthy fatty acidsHorrillo Gallardo, Andrés; Díaz Caro, Carlos; Crespo Cebada, Eva; Tejerina Barrado, David; Mesías Díaz, Francisco Javier; Rodríguez de Ledesma Vega, Antonio; García Torres, Susana; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera
2021Functional properties of extracts and residual dietary fibre from pomegranate (Punica granatum L.) peel obtained with different supercritical fluid conditionsRivas Muñoz, María Ángeles; Casquete Palencia, Rocío; Córdoba Ramos, María Guía; Benito Bernáldez, María José; Hernández León, Alejandro; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2023Identificación molecular de ixódidos en Lince Ibérico y estudio de la posible presencia de Cytauxzoon spp.Bazo Pérez, Cristina; Fernández García, José Luis; Peña Martínez, Jorge; Habela Martínez-Estéllez, Miguel Ángel; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Sanidad Animal
2018Genotipado del gen de la proteína priónica en ovejas calificadas de "en peligro de extinción": la oveja merinas negra de la península ibéricaMartín Palomino, Pedro; Gómez Calle, Laura; Proença, João Manuel Quirino Serejo; Ruiz Maestre, Elena; Fernández García, José Luis; Câmara Municipal de Idanha-a-Nova. Portugal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad Alfonso X El Sabio
2023Development of teamwork skills using ICTs in undergraduate students of food industry engineering degreeAndrés Nieto, Ana Isabel; Petrón Testón, María Jesús; Carrapiso Martínez, Ana Isabel; Morales Rodrigo, Sara; Timón Andrada, María Luisa; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2020Consumers’ perspectives on alternative short food supply chains based on social media: a focus group study in SpainElghannam, Ahmed Adel Mohamed Youssef; Mesías Díaz, Francisco Javier; Escribano Sánchez, Miguel; Fouad, Lina; Horrillo Gallardo, Andrés; Escribano Sánchez, Alfredo Jesús; Damanhour University. Egypt; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2020Organic farming as a strategy to reduce carbon footprint in dehesa agroecosystems: a case study comparing different livestock productsHorrillo Gallardo, Andrés; Gaspar García, Paula; Escribano Sánchez, Miguel; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2020Views of farmers and industrial entrepreneurs on the Iberian pig quality standard: an in-depth interview research studyOrtiz Llerena, Alberto; Carrillo Medina, Natalia; Elghannam, Ahmed Adel Mohamed Youssef; Escribano Sánchez, Miguel; Gaspar García, Paula; CICYTEX. Instituto de Investigaciones Agrarias Finca La Orden - Valdesequera; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2023Spice and herb frauds: types, incidence, and detection: the state of the artVelázquez Otero, María Rocío; Rodríguez Jiménez, Alicia; Hernández León, Alejandro; Casquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2024Combining zinc biofortification and native “Trichoderma” inoculation strategies for subterranean cloverGarcía-Latorre Nieto, Carlos; Velázquez Otero, María Rocío; Hernández León, Alejandro; Tejero Cordero, Paula; Poblaciones Suárez-Bárcena, María José; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
Elementos de la colección (clasificados por Fecha de envío en orden Descendente): 1 a 20 de 154