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AñoTítuloAutor/a
2016-08Persistent and non-persistent strains of Listeria monocytogenes: A focus on growth kinetics under different temperature, salt, and pH conditions and their sensitivity to sanitizersMagalhães, Rui; Ferreira, Vania; Brandão, T.R.S.; Casquete Palencia, Rocío; Almeida, Gonzalo; Teixeira, Paula; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2017-02-23Physico-chemical and sensory characteristics of freeze-dried and air-dehydrated yogurt foamCarvalho, Maria João Barata de; Pérez Palacios, María Trinidad; Ruiz Carrascal, Jorge; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2018Physicochemical factors affecting the growth and mycotoxin production of Penicillium strains in a synthetic cheese mediumCasquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Córdoba Ramos, María Guía; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Galván Romero, Ana Isabel; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2018Potential of yeasts isolated from dry-cured ham to control ochratoxin A production in meat modelsPeromingo Arévalo, Ana Belén; Núñez Breña, Félix; Rodríguez Jiménez, Alicia; Alía Muñoz, Alberto; Andrade García, María Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2017-02Prevalence and antimicrobial susceptibility of Acinetobacter spp. isolated from meatCarvalheira, Ana; Casquete Palencia, Rocío; Silva, Joana Rita Martins; Teixeira, Paula; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021Protein carbonylation in food and nutrition: a concise updateEstévez García, Mario; Díaz Velasco, Silvia; Martínez Pérez, Remigio; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022-07Proteomic approach to unveil the ochratoxin A repression by "Debaryomyces hansenii" and rosemary on "Penicillium nordicum" during dry-cured fermented sausages ripeningÁlvarez Rubio, María Micaela; Delgado Perón, Josué; Núñez Breña, Félix; Roncero Benavente, Elía; Andrade Gracia, María Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2012-12Quantification of furanic compounds in coated deep-fried products simulating normal preparation and consumption: Optimisation of HS-SPME analytical conditions by response surface methodologyPérez Palacios, María Trinidad; Petisca, Catarina; Melo, Armindo; Ferreira, Isabel; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2020Reduction of nitrate and nitrite in Iberian dry cured loins and its effects during drying processHigue, N; Moreno, I; Lavado, G.; Vidal Aragón, María del Carmen; Cava López, Ramón; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
1989Rendimiento cárnico de corderos de raza merina española sacrificados a diferentes edadesGuillén Ramírez, María Teresa; Rodríguez Medina, Pedro Luis; Regodón Mena, Sergio; Robina, Ángel; Tovar Andrada, Julio Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
1993Los resultados de la empresa agraria en EspañaGijón Guerra, Javier; González Gutiérrez-Barquín, Marta; Berga Monge, Alberto M.; Universidad de Extremadura. Departamento de Sanidad Animal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2019-05Resveratrol protects Lactobacillus reuteri against H2O2- induced oxidative stress and stimulates antioxidant defenses through upregulation of the dhaT geneArcanjo, Narciza O.; Andrade Gracia, María Jesús; Padilla Torrico, Patricia; Rodríguez Jiménez, Alicia; Madruga, Marta Suely; Estévez García, Mario; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2011-12Role of an autochthonous starter culture and the protease EPg222 on the sensory and safety properties of a traditional Iberian dry-fermented sausage “Salchichón”Casquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Córdoba, J. J.; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2023-03Rosmarinus officinalis reduces the ochratoxin A production by Aspergillus westerdijkiae in a dry-cured fermented sausage-based mediumÁlvarez Rubio, María Micaela; Andrade Gracia, María Jesús; Delgado Perón, Josué; Núñez Breña, Félix; Román García, Ángel Carlos; Rodrigues, Paula; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2009Safety and functional aspects of pre-selected lactobacilli for probiotic use in Iberian dry-fermented sausagesRuiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Martín González, Alberto; Benito Bernáldez, María José; Casquete Palencia, Rocío; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2010-05Safety and functional aspects of pre-selected pediococcifor probiotic use in Iberian dry-fermented sausagesRuiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Martín González, Alberto; Benito Bernáldez, María José; Hernández León, Alejandro; Casquete Palencia, Rocío; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2009Safety and functional aspects of preselected enterococci for probiotic use in Iberian dry-fermented sausagesRuiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Martín González, Alberto; Benito Bernáldez, María José; Aranda Medina, Emilio; Casquete Palencia, Rocío; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2023Screening microbial interactions during inulin utilization reveals strong competition and proteomic changes in "Lacticaseibacillus paracasei" M38Vega Sagardía, Marco; Cebrián Cabezón, Eva; Delgado Perón, Josué; Ruiz Moyano, Santiago; Garrido, Daniel; N/A; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022Selection and characterization of lactic acid bacteria with activity against Listeria monocytogenes from traditional RTE ripened foodsMartín Tornero, Irene; Rodríguez Jiménez, Alicia; Alía Muñoz, Alberto; Martínez Pérez, Remigio; Córdoba, J. J.; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Sanidad Animal
2018Sensitive determination of cyclopiazonic acid in dry-cured ham using a QuEChERS method and UHPLC–MS/MSPeromingo Arévalo, Ana Belén; Rodríguez Jovita, María Mar; Núñez Breña, Félix; Silva, Antonio; Rodríguez Jiménez, Alicia; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos