Skip navigation
Sign on to:
My Dehesa
Edit Account details
En todo DEHESA
Biblioteca Digital
Docencia
Institucional
Investigación
Publicaciones UEX
Trabajos Fin de Estudios
Dehesa. Repositorio Institucional de la Universidad de Extremadura
Browse
Communities/Collections
Issue Date
Author
Title
Subject
UNESCO
Type
Statistics
View Statistics
Help
Help
Browsing by Author 56cdd66b-e4f8-4145-82ac-802e36f3102b
Jump to:
0-9
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
or enter first few letters:
Sort by:
title
issue date
submit date
In order:
Ascending
Descending
Results/Page
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
55
60
65
70
75
80
85
90
95
100
Authors/Record:
All
1
5
10
15
20
25
30
35
40
45
50
Showing results 1 to 20 of 27
next >
Issue Date
Title
Author(s)
2021
An in vitro assay of the effect of lysine oxidation end-product, α-aminoadipic acid, on the redox status and gene expression in probiotic Lactobacillus reuteri PL503
Padilla Torrico, Patricia
;
Andrade Gracia, María Jesús
;
Peña Vega, Fernando Juan
;
Rodríguez Jiménez, Alicia
;
Estévez García, Mario
;
Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar)
2022
Aplicación de técnicas moleculares avanzadas para la evaluación de mecanismos de acción de bacterias probióticas frente al estrés oxidativo
Estévez García, Mario
;
Andrade Gracia, María Jesús
;
Padilla Torrico, Patricia
;
Universidad de Extremadura. Escuela Internacional de Postgrado
2019
Bioactivities of wine components on marinated beef during aging
Arcanjo, Narciza O.
;
Morcuende Sánchez, David
;
Andrade Gracia, María Jesús
;
Padilla Torrico, Patricia
;
Madruga, Marta Suely
;
Estévez García, Mario
;
University of Paraiba. Brazil
;
Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
;
Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR)
2022
Biodegradation of Punicalagin into ellagic acid by selected probiotic bacteria: A study of the underlying mechanisms by MS-Based proteomics
Caballero Fernández, Victor
;
Estévez García, Mario
;
Tomás Barberán, Francisco A.
;
Morcuende Sánchez, David
;
Martín Tornero, Irene
;
Delgado Perón, Josué
;
Universidad de Murcia
2021
Critical overview of the use of plant antioxidants in the meat industry: Opportunities, innovative applications and future perspectives
Estévez García, Mario
;
Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021
Cross-cultural emotional response to food stimuli: Influence of consumption context
Olegario, Lary Souza
;
Estévez García, Mario
;
González-Mohino Jiménez, Alberto
;
Madruga, Marta Suely
;
Ventanas Canillas, Sonia
;
Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
;
Universidad de Paraiba. Brasil
;
Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación de Tecnología y Calidad de los Alimentos (TECAL)
2023
Deciphering the underlying mechanisms of the oxidative perturbations and impaired meat quality in Wooden breast myopathy by label-free quantitative MS-based proteomics
Carvalho, Leila M.
;
Rocha, Thayse C.
;
Delgado Perón, Josué
;
Díaz Velasco, Silvia
;
Madruga, Marta Suely
;
Estévez García, Mario
;
Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR)
;
Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
;
Universidade Federal da Paraíba. Brasil
2020
Efectiveness of sprayed bioactive fruit extracts in counteracting protein oxidation in lamb cutlets subjected to a High-Oxygen MAP
Morcuende Sánchez, David
;
Vallejo Torres, Christian
;
Ventanas Canillas, Sonia
;
Martínez, Sandra Luz
;
Ruiz, Sandra
;
Estévez García, Mario
;
Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR)
;
Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
;
Universidad de Quevedo. Ecuador
;
Universidad Nacional de Santiago del Estero. Argentina
;
Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Argentina
2024
Estudio de los mecanismos fisiopatológicos del consumo sostenido de fructosa y del efecto protector de un extracto de granada en ratas Wistar mediante el uso de técnicas ómicas
Ruiz Carrascal, Jorge
;
Estévez García, Mario
;
Martínez Pérez, Remigio
;
Sánchez Terrón, María Guadalupe
;
Universidad de Extremadura. Escuela Internacional de Doctorado
2016-06-16
Evaluación sensorial de productos cárnicos derivados del cerdo ibérico: aplicación de técnicas dinámicas y descriptivas rápidas
Ventanas Canillas, Sonia
;
Estévez García, Mario
;
Lorido Contreras, Laura
;
Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos
2014-06-23
Experimentación avanzada sobre oxidación de proteínas cárnicas en sistemas modelo y carne sometida a congelación
Estévez García, Mario
;
Utrera Andrade, Mariana
;
Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos
2022
Glucose boosts protein oxidation/nitration during simulated gastric digestion of myofibrillar proteins by creating a severe pro-oxidative environment
Sánchez Terrón, María Guadalupe
;
Morcuende Sánchez, David
;
Martínez Pérez, Remigio
;
Ruiz Carrascal, Jorge
;
Estévez García, Mario
;
Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR)
;
Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022
Impact of absence of lactose on the dynamic sensory profile of yogurt: A multiple-intake TDS approach
Olegario, Lary Souza
;
González-Mohino Jiménez, Alberto
;
Estévez García, Mario
;
Madruga, Marta Suely
;
Ventanas Canillas, Sonia
;
Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar)
;
Universidade Federal da Paraíba. Brasil
2023
Impact of sustained fructose consumption on gastrointestinal function and health in wistar rats: glycoxidative stress, impaired protein digestion, and shifted fecal microbiota
Sánchez Terrón, María Guadalupe
;
Martínez Pérez, Remigio
;
Ruiz Carrascal, Jorge
;
Luna Estellés, Carolina Luisa
;
Estévez García, Mario
;
Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR)
;
Universidad de Extremadura. Departamento de Sanidad Animal
2020
Impact of ‘free-from’ and ‘healthy choice’ labeled versions of chocolate and coffee on temporal profile (multiple-intake TDS) and liking
Olegario, Lary Souza
;
González-Mohino Jiménez, Alberto
;
Estévez García, Mario
;
Madruga, Marta Suely
;
Ventanas Canillas, Sonia
;
Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
;
Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación de Tecnología de los Alimentos (TECAL)
;
Universidad de Paraiba. Brasil
2022
Improving the poor texture and technological properties of chicken wooden breast by enzymatic hydrolysis andlow-frequency ultrasound
Lima, Juliana L.
;
Bezerra, Taliana K.A.
;
Carvalho, Leila M.
;
Galvão, Mércia S.
;
Lucena, Lorena
;
Rocha, Thayse C.
;
Estévez García, Mario
;
Madruga, Marta S.
;
Universidade Estadual da Paraíba. Brasil
;
Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar)
2024
Mecanismos moleculares de los efectos nocivos de la ingesta de aminoácidos oxidados y nitrosados mediante ensayos "in vitro" e "in vivo"
Estévez García, Mario
;
Díaz-Velasco Castela, Silvia
;
Universidad de Extremadura. Escuela Internacional de Doctorado
2020
Melatonin modulates red-ox state and decreases viability of rat pancreatic stellate cells
González Mateos, Antonio
;
Estarás Hermosel, Matías
;
Martínez Morcillo, María Salomé
;
Martínez Pérez, Remigio
;
Álvarez García, Alfredo
;
Estévez García, Mario
;
Santofimia Castaño, Patricia
;
Tapia García, José Antonio
;
Moreno, Noelia
;
Pérez López, Marcos
;
Míguez Santiyán, María Prado
;
Blanco Fernández, Gerardo
;
López Guerra, Diego
;
Fernández Bermejo, Miguel
;
Mateos, José M.
;
Vara Brenes, Daniel
;
Roncero Cordero, Vicente
;
Salido Ruiz, G. M.
;
N/A
;
Universidad de Extremadura. Departamento de Fisiología
;
Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
;
Universidad de Extremadura. Departamento de Sanidad Animal
;
Universidad de Extremadura. Departamento de Terapéutica Médico-Quirúrgica
2021
Melatonin Modulates the Antioxidant Defenses and the Expression of Proinflammatory Mediators in Pancreatic Stellate Cells Subjected to Hypoxia
Estarás Hermosel, Matías
;
González Portillo, Manuel R.
;
Martínez Pérez, Remigio
;
García Sánchez, Alfredo
;
Estévez García, Mario
;
Fernández Bermejo, Miguel
;
Mateos Gordillo, José María
;
Vara Brenes, Daniel
;
Blanco Fernández, Gerardo
;
López Guerra, Diego
;
Roncero Cordero, Vicente
;
Salido Ruiz, G. M.
;
González Mateos, Antonio
;
N/A
;
Universidad de Extremadura. Departamento de Fisiología
2024
Pomegranate supplementation alleviates dyslipidemia and the onset of non-alcoholic fatty liver disease in Wistar rats by shifting microbiota and producing urolithin-like microbial metabolites
Sánchez Terrón, María Guadalupe
;
Martínez Pérez, Remigio
;
Morcuende Sánchez, David
;
Caballero Fernández, Victor
;
Estévez García, Mario
;
Universidad de Córdoba
;
Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
;
Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR)