Browsing by Author 56cdd66b-e4f8-4145-82ac-802e36f3102b

Jump to: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
or enter first few letters:  
Showing results 1 to 20 of 27  next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2021An in vitro assay of the effect of lysine oxidation end-product, α-aminoadipic acid, on the redox status and gene expression in probiotic Lactobacillus reuteri PL503Padilla Torrico, Patricia; Andrade Gracia, María Jesús; Peña Vega, Fernando Juan; Rodríguez Jiménez, Alicia; Estévez García, Mario; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar)
2022Aplicación de técnicas moleculares avanzadas para la evaluación de mecanismos de acción de bacterias probióticas frente al estrés oxidativoEstévez García, Mario; Andrade Gracia, María Jesús; Padilla Torrico, Patricia; Universidad de Extremadura. Escuela Internacional de Postgrado
2019Bioactivities of wine components on marinated beef during agingArcanjo, Narciza O.; Morcuende Sánchez, David; Andrade Gracia, María Jesús; Padilla Torrico, Patricia; Madruga, Marta Suely; Estévez García, Mario; University of Paraiba. Brazil; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR)
2022Biodegradation of Punicalagin into ellagic acid by selected probiotic bacteria: A study of the underlying mechanisms by MS-Based proteomicsCaballero Fernández, Victor; Estévez García, Mario; Tomás Barberán, Francisco A.; Morcuende Sánchez, David; Martín Tornero, Irene; Delgado Perón, Josué; Universidad de Murcia
2021Critical overview of the use of plant antioxidants in the meat industry: Opportunities, innovative applications and future perspectivesEstévez García, Mario; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021Cross-cultural emotional response to food stimuli: Influence of consumption contextOlegario, Lary Souza; Estévez García, Mario; González-Mohino Jiménez, Alberto; Madruga, Marta Suely; Ventanas Canillas, Sonia; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Paraiba. Brasil; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación de Tecnología y Calidad de los Alimentos (TECAL)
2023Deciphering the underlying mechanisms of the oxidative perturbations and impaired meat quality in Wooden breast myopathy by label-free quantitative MS-based proteomicsCarvalho, Leila M.; Rocha, Thayse C.; Delgado Perón, Josué; Díaz Velasco, Silvia; Madruga, Marta Suely; Estévez García, Mario; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidade Federal da Paraíba. Brasil
2020Efectiveness of sprayed bioactive fruit extracts in counteracting protein oxidation in lamb cutlets subjected to a High-Oxygen MAPMorcuende Sánchez, David; Vallejo Torres, Christian; Ventanas Canillas, Sonia; Martínez, Sandra Luz; Ruiz, Sandra; Estévez García, Mario; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Quevedo. Ecuador; Universidad Nacional de Santiago del Estero. Argentina; Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA). Argentina
2024Estudio de los mecanismos fisiopatológicos del consumo sostenido de fructosa y del efecto protector de un extracto de granada en ratas Wistar mediante el uso de técnicas ómicasRuiz Carrascal, Jorge; Estévez García, Mario; Martínez Pérez, Remigio; Sánchez Terrón, María Guadalupe; Universidad de Extremadura. Escuela Internacional de Doctorado
2016-06-16Evaluación sensorial de productos cárnicos derivados del cerdo ibérico: aplicación de técnicas dinámicas y descriptivas rápidasVentanas Canillas, Sonia; Estévez García, Mario; Lorido Contreras, Laura; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos
2014-06-23Experimentación avanzada sobre oxidación de proteínas cárnicas en sistemas modelo y carne sometida a congelaciónEstévez García, Mario; Utrera Andrade, Mariana; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos
2022Glucose boosts protein oxidation/nitration during simulated gastric digestion of myofibrillar proteins by creating a severe pro-oxidative environmentSánchez Terrón, María Guadalupe; Morcuende Sánchez, David; Martínez Pérez, Remigio; Ruiz Carrascal, Jorge; Estévez García, Mario; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022Impact of absence of lactose on the dynamic sensory profile of yogurt: A multiple-intake TDS approachOlegario, Lary Souza; González-Mohino Jiménez, Alberto; Estévez García, Mario; Madruga, Marta Suely; Ventanas Canillas, Sonia; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidade Federal da Paraíba. Brasil
2023Impact of sustained fructose consumption on gastrointestinal function and health in wistar rats: glycoxidative stress, impaired protein digestion, and shifted fecal microbiotaSánchez Terrón, María Guadalupe; Martínez Pérez, Remigio; Ruiz Carrascal, Jorge; Luna Estellés, Carolina Luisa; Estévez García, Mario; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR); Universidad de Extremadura. Departamento de Sanidad Animal
2020Impact of ‘free-from’ and ‘healthy choice’ labeled versions of chocolate and coffee on temporal profile (multiple-intake TDS) and likingOlegario, Lary Souza; González-Mohino Jiménez, Alberto; Estévez García, Mario; Madruga, Marta Suely; Ventanas Canillas, Sonia; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación de Tecnología de los Alimentos (TECAL); Universidad de Paraiba. Brasil
2022Improving the poor texture and technological properties of chicken wooden breast by enzymatic hydrolysis andlow-frequency ultrasoundLima, Juliana L.; Bezerra, Taliana K.A.; Carvalho, Leila M.; Galvão, Mércia S.; Lucena, Lorena; Rocha, Thayse C.; Estévez García, Mario; Madruga, Marta S.; Universidade Estadual da Paraíba. Brasil; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar)
2024Mecanismos moleculares de los efectos nocivos de la ingesta de aminoácidos oxidados y nitrosados mediante ensayos "in vitro" e "in vivo"Estévez García, Mario; Díaz-Velasco Castela, Silvia; Universidad de Extremadura. Escuela Internacional de Doctorado
2020Melatonin modulates red-ox state and decreases viability of rat pancreatic stellate cellsGonzález Mateos, Antonio; Estarás Hermosel, Matías; Martínez Morcillo, María Salomé; Martínez Pérez, Remigio; Álvarez García, Alfredo; Estévez García, Mario; Santofimia Castaño, Patricia; Tapia García, José Antonio; Moreno, Noelia; Pérez López, Marcos; Míguez Santiyán, María Prado; Blanco Fernández, Gerardo; López Guerra, Diego; Fernández Bermejo, Miguel; Mateos, José M.; Vara Brenes, Daniel; Roncero Cordero, Vicente; Salido Ruiz, G. M.; N/A; Universidad de Extremadura. Departamento de Fisiología; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Sanidad Animal; Universidad de Extremadura. Departamento de Terapéutica Médico-Quirúrgica
2021Melatonin Modulates the Antioxidant Defenses and the Expression of Proinflammatory Mediators in Pancreatic Stellate Cells Subjected to HypoxiaEstarás Hermosel, Matías; González Portillo, Manuel R.; Martínez Pérez, Remigio; García Sánchez, Alfredo; Estévez García, Mario; Fernández Bermejo, Miguel; Mateos Gordillo, José María; Vara Brenes, Daniel; Blanco Fernández, Gerardo; López Guerra, Diego; Roncero Cordero, Vicente; Salido Ruiz, G. M.; González Mateos, Antonio; N/A; Universidad de Extremadura. Departamento de Fisiología
2024Pomegranate supplementation alleviates dyslipidemia and the onset of non-alcoholic fatty liver disease in Wistar rats by shifting microbiota and producing urolithin-like microbial metabolitesSánchez Terrón, María Guadalupe; Martínez Pérez, Remigio; Morcuende Sánchez, David; Caballero Fernández, Victor; Estévez García, Mario; Universidad de Córdoba; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR)