Issue Date | Title | Author(s) |
2011 | Application of Lactobacillus fermentum HL57 and Pediococcus acidilactici SP979 as potential probiotics in the manufacture of traditional Iberian dry-fermented sausages | Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Martín González, Alberto; Benito Bernáldez, María José; Hernández León, Alejandro; Casquete Palencia, Rocío; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2017 | Combined effect of antagonistic yeast and modified atmosphere to control Penicillium expansum infection in sweet cherries cv. Ambrunés | Santos, Ezulmara de Paiva; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Córdoba Ramos, María Guía; Villalobos Rivera, María Carmen; Casquete Palencia, Rocío; Hernández León, Alejandro; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2021 | Consumers’ growing appetite for natural foods: Perceptions towards the use of natural preservatives in fresh fruit | Mesías Díaz, Francisco Javier; Martín Dorado, Ana; Hernández León, Alejandro; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2024-03-11 | Desarrollo de estrategias basadas en levaduras antagonistas para el control de hongos alterantes en alimentos de origen vegetal y animal | Hernández León, Alejandro; Martín González, Alberto; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Cabañas Cabezas, Catalina Milagros |
2022 | Desarrollo de un protocolo de exportación de fruta de hueso a Canadá | Pérez Nevado, Francisco; Hernández León, Alejandro; López Juan, José |
2011-09 | Effect of autochthonous starter cultures in the production of "salchichón", a traditional Iberian dry-fermented sausage, with different ripening processes | Casquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Hernández León, Alejandro; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2022 | Effects of use of modified traditional driers in making smoked paprika “Pimentón de La Vera”, on pepper quality and mitigation of PAH contamination | Velázquez Otero, María Rocío; Córdoba Ramos, María Guía; Hernández León, Alejandro; Casquete Palencia, Rocío; Aranda Medina, Emilio; Bartolomé García, Teresa Jesús; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2024 | Elaboración de recubrimientos comestibles a base de cáscara de plátano (Musa paradisiaca spp) para la conservación de frutas y hortalizas | Hernández León, Alejandro; Casquete Palencia, Rocío; Santacruz Terán, Stalin Gustavo; Rivadeneira Barcia, Christian Simón; Universidad de Extremadura. Escuela Internacional de Doctorado |
2022 | Ensayos para el control de mohos alterantes en fruta de hueso mediante el uso de microorganismos antagonistas | Hernández León, Alejandro; Rodríguez Jiménez, Alicia; Escudero Albarca, Nerea |
2020 | Estrategias para prolongar la vida útil en cerezas del Jerte | Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Hernández León, Alejandro; Córdoba Ramos, María Guía; Santos, Ezulmara de Paiva |
2014 | Evaluación del estudio nutricional de estudiantes adolescentes de Extremadura basado en medidas antropométricas | Fernández Cabrera, Jacinta; Aranda Medina, Emilio; Córdoba Ramos, María Guía; Hernández León, Alejandro; Rodríguez Bernabé, José Antonio; Pérez Nevado, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos |
2018-10-24 | Identificación de compuestos orgánicos volátiles producidos por levaduras responsables de la inhibición de mohos alternantes de frutas | Hernández León, Alejandro; Martín González, Alberto; Rodríguez Utrero, Almudena |
2017 | Impact of volatile composition on the sensorial attributes of dried paprikas | Martín González, Alberto; Hernández León, Alejandro; Aranda Medina, Emilio; Casquete Palencia, Rocío; Velázquez Otero, María Rocío; Bartolomé García, Teresa Jesús; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2023 | Improvement of shelf-life of cherry (Prunus avium L.) by combined application of modified-atmosphere packaging and antagonistic yeast for long-distance export | Cabañas Cabezas, Catalina Milagros; Hernández León, Alejandro; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Moraga, Carlos; Martín González, Alberto; Córdoba Ramos, María Guía; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Centro de Investigaciones Científicas y Tecnológicas de Extremadura (CICYTEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Física; Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX) |
2019-02-26 | Microbioma y la alimentación funcional | Benito Bernáldez, María José; Hernández León, Alejandro; Díaz-Ripoll Marzol, Lucía |
2024 | Revalorización del mucílago de distintas variedades de cacao de Ecuador para la mejora de la calidad y la seguridad de alimentos | Rodríguez Jiménez, Alicia; Hernández León, Alejandro; Neira Mosquera, Juan; Villarroel Bastidas, José Vicente; Universidad de Extremadura. Escuela Internacional de Doctorado |
2010 | Safety and functional aspects of pre-selected pediococcifor probiotic use in Iberian dry-fermented sausages | Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Martín González, Alberto; Benito Bernáldez, María José; Hernández León, Alejandro; Casquete Palencia, Rocío; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |