Issue Date | Title | Author(s) |
2022 | 1H NMR to analyse the lipid profile in the glyceride fraction of different categories of Iberian dry-cured hams | Pajuelo, Abraham; Sánchez, Soledad; Pérez Palacios, María Trinidad; Caballero, Daniel; Díaz Álvarez, Jesús; Antequera Rojas, María Teresa; Fernández Marcos, Carlos María; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar) |
2022 | A computer-aided inspection system to predict quality characteristics in food technology | Torres Muñoz, Juan Pedro; Caro Lindo, Andrés; Ávila Vegas, María del Mar; Pérez Palacios, María Trinidad; Antequera Rojas, María Teresa; García Rodríguez, Pablo; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería de Sistemas Informáticos y Telemáticos |
2017 | A Cyanide-Induced 3-Cyanoalanine Nitrilase in the Cyanide-Assimilating Bacterium Pseudomonas pseudoalcaligenes Strain CECT 5344 | Acera Hernández, Felipe; Carmona Gallardo, María Isabel; Castillo Rodríguez, Francisco; Quesada Molina, Alberto; Blasco Pla, Rafael; Universidad de Extremadura. Instituto de Investigación INBIO G+C; Universidad de Extremadura. Departamento de Bioquímica, Biología Molecular y Genética; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar) |
2022 | An experimental protocol to determine quality parameters of dry-cured loins using low-field Magnetic Resonance Imaging | Caballero, Daniel; García Rodríguez, Pablo; Caro Lindo, Andrés; Ávila Vegas, María del Mar; Torres Muñoz, Juan Pedro; Antequera Rojas, María Teresa; Pérez Palacios, María Trinidad; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería de Sistemas Informáticos y Telemáticos |
2021 | An in vitro assay of the effect of lysine oxidation end-product, α-aminoadipic acid, on the redox status and gene expression in probiotic Lactobacillus reuteri PL503 | Padilla Torrico, Patricia; Andrade Gracia, María Jesús; Peña Vega, Fernando Juan; Rodríguez Jiménez, Alicia; Estévez García, Mario; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar) |
2020 | Application of ultrasound for quality control of Torta del Casar cheese ripening | Crespo Bermejo, Abel Teodoro; Martín González, Alberto; Ruiz Moyano, Santiago; Benito Bernáldez, María José; Rufo Pérez, María Montaña; Paniagua Sánchez, Jesús Manuel; Jiménez Barco, Antonio; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar) |
2018 | Bacterial consortiums able to use metal-cyanide complexes as a nitrogen source | Igeño González, María Isabel; Macías Granados, Daniel; Guijo Sánchez, María Isabel; Sánchez Clemente, Rubén; Gómez Población, Ana Belén; Merchán Sorio, Faustino; Blasco Pla, Rafael; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidad de Extremadura. Departamento de Bioquímica, Biología Molecular y Genética |
2018 | Biodegradation of 5-(Hydroxymethyl)-furfural and furan derivatives | Igeño González, María Isabel; Sánchez Clemente, Rubén; Gómez Población, Ana Belén; Guijo Sánchez, María Isabel; Merchán Sorio, Faustino; Blasco Pla, Rafael; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidad de Extremadura. Departamento de Bioquímica, Biología Molecular y Genética |
2022 | Impact of absence of lactose on the dynamic sensory profile of yogurt: A multiple-intake TDS approach | Olegario, Lary Souza; González-Mohino Jiménez, Alberto; Estévez García, Mario; Madruga, Marta Suely; Ventanas Canillas, Sonia; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidade Federal da Paraíba. Brasil |
2022 | Improving the poor texture and technological properties of chicken wooden breast by enzymatic hydrolysis andlow-frequency ultrasound | Lima, Juliana L.; Bezerra, Taliana K.A.; Carvalho, Leila M.; Galvão, Mércia S.; Lucena, Lorena; Rocha, Thayse C.; Estévez García, Mario; Madruga, Marta S.; Universidade Estadual da Paraíba. Brasil; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar) |
2021 | Low-frequency ultrasound as a tool for quality control of soft-bodied raw ewe's milk cheeses | Crespo Bermejo, Abel Teodoro; Jiménez Barco, Antonio; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Vázquez Merchán, Almudena; Galván, Ana María; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Centro Tecnológico Agroalimentario Extremadura (CTAEX) |
2021 | Protein carbonylation in food and nutrition: a concise update | Estévez García, Mario; Díaz Velasco, Silvia; Martínez Pérez, Remigio; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2022 | Proteomics reveal the protective effects of chlorogenic acid on Enterococcus faecium Q233 in a simulated pro-oxidant colonic environment | Padilla Torrico, Patricia; Estévez García, Mario; Andrade Gracia, María Jesús; Peña Vega, Fernando Juan; Delgado Perón, Josué; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación Higiene y Seguridad Alimentaria; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación Tecnología de Alimentos y Calidad |
2022 | Selection and characterization of lactic acid bacteria with activity against Listeria monocytogenes from traditional RTE ripened foods | Martín Tornero, Irene; Rodríguez Jiménez, Alicia; Alía Muñoz, Alberto; Martínez Pérez, Remigio; Córdoba, J. J.; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Sanidad Animal |
2022 | Sodium chloride determination in meat products: Comparison of the official titration-based method with atomic absorption spectrometry | Pérez Palacios, María Trinidad; Salas García, Alejandro; Muñoz Páez, Adela; Ocaña Jara, Eder Renato; Antequera Rojas, María Teresa; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada |
2024 | Temperature dependence of acoustic parameters in pure and blended edible oils: Implications for characterization and authentication | Jiménez Barco, Antonio; Rufo Pérez, María Montaña; Paniagua Sánchez, Jesús Manuel; González Mohino, Alberto; Olegario, Lary Souza; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2024 | Unravelling the modes of action of autochthonous staphylococci against Aspergillus westerdijkiae and the antiochratoxigenic effect in dry-cured ham | Cebrián Cabezón, Eva; Rodríguez Jovita, María Mar; Álvarez, Micaela; Delgado Perón, Josué; Núñez Breña, Félix; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |