Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10662/338
Title: Selección de Penicillium productores de péptidos antifúngicos para su utilización en productos cárnicos madurados
Authors: Acosta Guerrero, Raquel
metadata.dc.contributor.advisor: Asensio Pérez, Miguel Ángel
Núñez Breña, Félix
Keywords: Péptidos;Mohos
Issue Date: 2006
Publisher: Universidad de Extremadura. Servicio de Publicaciones
Abstract: En la superficie de los productos cárnicos madurados se desarrollan mohos, que aunque pueden contribuir a las características finales del producto, también pueden alterarlo o producir toxicidad. Para controlarlos, se ha seleccionado una cepa de Penicillium productora de un péptido que muestra una intensa actividad antifúngica frente a estos mohos indeseables.
The fungal population growing on dry-cured meat products contributes to the desired characteristics of the product, but it also poses a hazard to consumers due to mycotoxigenic strains. A strain of Penicillium has been selected to control them because of the production of a peptide that shows strong antifungal activity against these undesired molds.
URI: http://hdl.handle.net/10662/338
ISBN: 84-7723-737-9
Appears in Collections:DPAAL - Tesis doctorales y tesinas
Tesis doctorales

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TDUEX_8477237379.pdf3,9 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons