Año | Título | Autor/a |
2021 | An in vitro assay of the effect of lysine oxidation end-product, α-aminoadipic acid, on the redox status and gene expression in probiotic Lactobacillus reuteri PL503 | Padilla Torrico, Patricia; Andrade Gracia, María Jesús; Peña Vega, Fernando Juan; Rodríguez Jiménez, Alicia; Estévez García, Mario; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar) |
2022 | Aplicación de técnicas moleculares avanzadas para la evaluación de mecanismos de acción de bacterias probióticas frente al estrés oxidativo | Estévez García, Mario; Andrade Gracia, María Jesús; Padilla Torrico, Patricia; Universidad de Extremadura. Escuela Internacional de Postgrado |
2022 | Biodegradation of Punicalagin into ellagic acid by selected probiotic bacteria: A study of the underlying mechanisms by MS-Based proteomics | Caballero Fernández, Victor; Estévez García, Mario; Tomás Barberán, Francisco A.; Morcuende Sánchez, David; Martín Tornero, Irene; Delgado Perón, Josué; Universidad de Murcia |
2021 | Critical overview of the use of plant antioxidants in the meat industry: Opportunities, innovative applications and future perspectives | Estévez García, Mario; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2021 | Cross-cultural emotional response to food stimuli: Influence of consumption context | Olegario, Lary Souza; Estévez García, Mario; González-Mohino Jiménez, Alberto; Madruga, Marta Suely; Ventanas Canillas, Sonia; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2024 | Estudio de los mecanismos fisiopatológicos del consumo sostenido de fructosa y del efecto protector de un extracto de granada en ratas Wistar mediante el uso de técnicas ómicas | Ruiz Carrascal, Jorge; Estévez García, Mario; Martínez Pérez, Remigio; Sánchez Terrón, María Guadalupe; Universidad de Extremadura. Escuela Internacional de Doctorado |
2016-06-16 | Evaluación sensorial de productos cárnicos derivados del cerdo ibérico: aplicación de técnicas dinámicas y descriptivas rápidas | Ventanas Canillas, Sonia; Estévez García, Mario; Lorido Contreras, Laura; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos |
2014-06-23 | Experimentación avanzada sobre oxidación de proteínas cárnicas en sistemas modelo y carne sometida a congelación | Estévez García, Mario; Utrera Andrade, Mariana; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos |
2022 | Impact of absence of lactose on the dynamic sensory profile of yogurt: A multiple-intake TDS approach | Olegario, Lary Souza; González-Mohino Jiménez, Alberto; Estévez García, Mario; Madruga, Marta Suely; Ventanas Canillas, Sonia; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidade Federal da Paraíba. Brasil |
2020-11 | Impact of ‘free-from’ and ‘healthy choice’ labeled versions of chocolate and coffee on temporal profile (multiple-intake TDS) and liking | Olegario, Lary Souza; González-Mohino Jiménez, Alberto; Estévez García, Mario; Madruga, Marta Suely; Ventanas Canillas, Sonia; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2022 | Improving the poor texture and technological properties of chicken wooden breast by enzymatic hydrolysis andlow-frequency ultrasound | Lima, Juliana L.; Bezerra, Taliana K.A.; Carvalho, Leila M.; Galvão, Mércia S.; Lucena, Lorena; Rocha, Thayse C.; Estévez García, Mario; Madruga, Marta S.; Universidade Estadual da Paraíba. Brasil; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar) |
2024 | Mecanismos moleculares de los efectos nocivos de la ingesta de aminoácidos oxidativos y nitrosados mediante ensayos "in vitro" e "in vivo" | Estévez García, Mario; Díaz-Velasco Castela, Silvia; Universidad de Extremadura. Escuela Internacional de Doctorado |
2021 | Melatonin Modulates the Antioxidant Defenses and the Expression of Proinflammatory Mediators in Pancreatic Stellate Cells Subjected to Hypoxia | Estarás Hermosel, Matías; González Portillo, Manuel R.; Martínez Pérez, Remigio; García Sánchez, Alfredo; Estévez García, Mario; Fernández Bermejo, Miguel; Mateos Gordillo, José María; Vara Brenes, Daniel; Blanco Fernández, Gerardo; López Guerra, Diego; Roncero Cordero, Vicente; Salido Ruiz, G. M.; González Mateos, Antonio; N/A; Universidad de Extremadura. Departamento de Fisiología |
2021 | Protein carbonylation in food and nutrition: a concise update | Estévez García, Mario; Díaz Velasco, Silvia; Martínez Pérez, Remigio; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |
2022 | Protein oxidation marker, α-amino adipic acid, impairs proteome of differentiated human enterocytes: Underlying toxicological mechanisms | Delgado Perón, Josué; Peña Vega, Fernando Juan; Estévez García, Mario; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación Higiene y Seguridad Alimentaria (HISEALI); Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR) |
2022 | Proteomics reveal the protective effects of chlorogenic acid on Enterococcus faecium Q233 in a simulated pro-oxidant colonic environment | Padilla Torrico, Patricia; Estévez García, Mario; Andrade Gracia, María Jesús; Peña Vega, Fernando Juan; Delgado Perón, Josué; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación Higiene y Seguridad Alimentaria; Universidad de Extremadura. Grupo de Investigación Tecnología de Alimentos y Calidad |
2016 | Redox chemistry of the molecular interactions between tea catechins and human serum proteins under simulated hyperglycemic conditions | Özyurt, Hazal; Luna Estellés, Carolina Luisa; Estévez García, Mario; Ege University. Turkey; Sistema Extremeño de Salud (SES); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos |
2019-05 | Resveratrol protects Lactobacillus reuteri against H2O2- induced oxidative stress and stimulates antioxidant defenses through upregulation of the dhaT gene | Arcanjo, Narciza O.; Andrade Gracia, María Jesús; Padilla Torrico, Patricia; Rodríguez Jiménez, Alicia; Madruga, Marta Suely; Estévez García, Mario; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos |