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AñoTítuloAutor/a
2011-09Effect of autochthonous starter cultures in the production of "salchichón", a traditional Iberian dry-fermented sausage, with different ripening processesCasquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Hernández León, Alejandro; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2018Effect of cured meat product ingredients on the Penicillium verrucosum growth and ochratoxin A productionAndrade García, María Jesús; Peromingo Arévalo, Ana Belén; Rodríguez Jovita, María Mar; Rodríguez Jiménez, Alicia; N/A; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2010Effect of dietary conjugated linoleic acid in combination with monounsaturated fatty acids on the composition and quality traits of cooked loinMartín García, Diana; Antequera Rojas, María Teresa; Muriel Blanco, María Elena; Pérez Palacios, María Trinidad; Ruiz Carrascal, Jorge; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos
2020Effect of high hydrostatic pressure processing and storage temperature on food safety, microbial counts, colour and oxidative changes of a traditional dry-cured sausageCava López, Ramón; Garcia Parra, J.; Ladero, L.; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2020-11-18Effect of omega-3 microcapsules addition on the profile of volatile compounds in enriched dry-cured and cooked sausagesSolomando González, Juan Carlos; Antequera Rojas, María Teresa; Martín, Alberto; Pérez Palacios, María Trinidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2023Effect of selected agents for ochratoxin A biocontrol on the colour, texture and volatile profile of dry-cured fermented sausagesÁlvarez Rubio, María Micaela; Núñez Breña, Félix; Cebrián Cabezón, Eva; Roncero Benavente, Elía; Andrade Gracia, María Jesús; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Carne y Productos Cárnicos (IPROCAR); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2012-07Effect of solvent to sample ratio on total lipid extracted and fatty acid composition in meat products within different fat contentPérez Palacios, María Trinidad; Ruiz Carrascal, Jorge; Ferreira, Isabel; Petisca, Catarina; Antequera Rojas, María Teresa; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2016Effect of temperature and water activity on growth and aflatoxin production by Aspergillus flavus and Aspergillus parasiticus on cured meat model systemsPeromingo Arévalo, Ana Belén; Rodríguez Jiménez, Alicia; Bernáldez Rey, María Victoria; Delgado Perón, Josué; Rodríguez Jovita, María Mar; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2019Effects of environmental conditions and substrate on growth and ochratoxin A production by "Penicillium verrucosum" and "Penicillium nordicum": Relative risk assessment of OTA in dry-cured meat products.Sánchez-Montero Velasco, Lourdes; Córdoba, J. J.; Peromingo Arévalo, Ana Belén; Álvarez Rubio, María Micaela; Núñez Breña, Félix; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2020-10-21Effects of preservative agents on quality attributes of dry-cured fermented sausagesÁlvarez Rubio, María Micaela; Andrade Gracia, María Jesús; García, Carmen; Rondán, Juan José; Núñez Breña, Félix; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2018Enrichment of Cinta Senese burgers with omega-3 fatty acids. Effect of type of addition and storage conditions on quality characteristicsAquilani, Chiara; Pérez Palacios, María Trinidad; Sirtori, Francesco; Jiménez Martín, Estefanía; Antequera Rojas, María Teresa; Franci, Oreste; Acciaioli, Anna; Bozzi, Riccardo; Pugliese, Carolina; Università degli Studi di Firenze. Italia; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Università degli Studi di Firenze. Italia
2020"Enterococcus faecium": a promising protective culture to control growth of ochratoxigenic moulds and mycotoxin production in dry-fermented sausages.Álvarez Rubio, María Micaela; Rodríguez Jiménez, Alicia; Peromingo Arévalo, Ana Belén; Núñez Breña, Félix; Rodríguez Jovita, María Mar; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2014Evaluación del estudio nutricional de estudiantes adolescentes de Extremadura basado en medidas antropométricasFernández Cabrera, Jacinta; Aranda Medina, Emilio; Córdoba Ramos, María Guía; Hernández León, Alejandro; Rodríguez Bernabé, José Antonio; Pérez Nevado, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos
2017Evaluation of agronomic and fruit quality traits of fig tree varieties (Ficus carica L.) grown in Mediterranean conditionsPereira Jiménez, Cristina; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Pérez Gragera, Fernando; Martín González, Alberto; Villalobos Rivera, María Carmen; López Corrales, Margarita; Junta de Extremadura. Finca La Orden-Valdesequera; Junta de Extremadura. Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos
2022Evaluation of broccoli (Brassica oleracea var. italica) crop by-products as sources of bioactive compoundsGudiño Rubio, Iris; Martín González, Alberto; Casquete Palencia, Rocío; Prieto Losada, María del Henar; Ayuso Yuste, María Concepción; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Universidad de Extremadura. Departamento de Ingeniería del Medio Agronómico y Forestal; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2015Evaluation of the effect of high pressure on total phenolic content, antioxidant and antimicrobial activity of citrus peelsCasquete Palencia, Rocío; Castro, Sonia Marilia; Martín González, Alberto; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Saraiva, Jorge A; Córdoba Ramos, María Guía; Texeira, Paula; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2020-02Evaluation of the efficacy of Debaryomyces hansenii as protective culture for controlling Listeria monocytogenes in sliced dry-cured hamAlía Muñoz, Alberto; Córdoba, J. J.; Rodríguez Jiménez, Alicia; García González, María Carmen; Andrade Gracia, María Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2015La explotación del vacuno ecológico en sistemas de dehesas del SO de España: análisis de parámetros técnicosHorrillo Horrillo, Luis Alberto; Mesías Díaz, Francisco Javier; Gaspar García, Paula; Escribano Sánchez, Miguel; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos
2016Fatty acid composition in double and multilayered microcapsules of ω-3 as affected by storage conditions and type of emulsionsJiménez Martín, Estefanía; Antequera Rojas, María Teresa; Gharsallaoui, Adem; Ruiz-Carrascal, Jorge; Pérez Palacios, María Trinidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021-12-04Flavor Characterization of Animal Hydrolysates and Potential of Glucosamine in Flavor ModulationBak, Kathrine; Waehrens, Sandra; Fu, Yu; Chow, Ching Yue; Petersen, Mikael; Ruiz-Carrascal, Jorge; Bredie, Wender; Lametsch, Rene; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos