Listar "DPAAL - Artículos" por Título

Ir a: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
o introduce las primeras letras:  
Mostrando resultados del 21 al 40 de 115 < Anterior   Siguiente >
AñoTítuloAutor/a
2023Comparative genetic analysis of the promoters of the ATG16L1 and ATG5 genes associated with sporadic Parkinson’s diseaseGómez Martín, Ana María; Fuentes Rodríguez, José Manuel; Jordán Bueso, Joaquín; Galindo Anaya, María Francisca; Fernández García, José Luis; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación Biosanitaria de Extremadura (INUBE); Universidad de Extremadura. Departamento de Bioquímica, Biología Molecular y Genética; Universidad de Extremadura. Departamento de Enfermería; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad Carlos III de Madrid; Universidad de Castilla-La Mancha
2012Comparison of the effects of a commercial and an autochthonous Pediococcus acidilactici and Staphylococcus vitulus starter culture on the sensory and safety properties of a traditional Iberian dry-fermented sausage “salchichón”Casquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Pérez Nevado, Francisco; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2020Consumer assessment of sustainability traits in meat production. A choice experiment study in SpainEldesouky, Ali Taher Mohamed Hassanin; Mesías Díaz, Francisco Javier; Escribano Sánchez, Miguel; Zagazig University. Egypt; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021Consumers’ growing appetite for natural foods: Perceptions towards the use of natural preservatives in fresh fruitMesías Díaz, Francisco Javier; Martín Dorado, Ana; Hernández León, Alejandro; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022-07-22Cooking affects pork proteins in vitro rate of digestion due to different structural and chemical modificationsMitra, Bhaskar; Kristensen, Lars; Lametsch, Rene; Ruiz-Carrascal, Jorge; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021-02Cork oak (Quercus suber L.) leaf extracts potential use as natural antioxidants in cooked meatLavado, G.; Ladero, L.; Cava López, Ramón; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021-04Correlation analysis between acoustic and sensory technique data for cooked pork loin samplesGonzález-Mohino Jiménez, Alberto; Jiménez, Antonio; Rufo Pérez, María Montaña; Paniagua Sánchez, Jesús Manuel; Olegario, Lary Souza; Ventanas Canillas, Sonia; Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021Critical overview of the use of plant antioxidants in the meat industry: Opportunities, innovative applications and future perspectivesEstévez García, Mario; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021Cross-cultural emotional response to food stimuli: Influence of consumption contextOlegario, Lary Souza; Estévez García, Mario; González-Mohino Jiménez, Alberto; Madruga, Marta Suely; Ventanas Canillas, Sonia; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021Detection of myxoma virus DNA in ticks from lagomorph species in Spain suggests their possible role as competent vector in viral transmissionGarcía Pereira, Sergio; González Barrio, David; Fernández García, José Luis; Gómez Martín, Ana María; Habela Martínez-Estéllez, Miguel Ángel; García Bocanegra, Ignacio; Calero Bernal, Rafael; Universidad Complutense de Madrid; Universidad de Extremadura. Departamento de Enfermería; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Sanidad Animal; Universidad de Córdoba
2023Detection of rare genetic variations in the promoter regions of the ATG16L gene in Parkinson’s patientsGómez Martín, Ana María; Fuentes Rodríguez, José Manuel; Jordán Bueso, Joaquín; Galindo Anaya, María Francisca; Fernández García, José Luis; Universidad Carlos III de Madrid; Universidad de Extremadura. Departamento de Bioquímica, Biología Molecular y Genética; Universidad de Extremadura. Departamento de Enfermería; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación Biosanitaria de Extremadura (INUBE); Universidad de Castilla-La Mancha
2014Determination of Free Amino Acids in Coated Foods by GC–MS: Optimization of the Extraction Procedure by Using Statistical DesignPérez Palacios, María Trinidad; Melo, Armindo; Cunha, Sara; Ferreira, Isabel; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021-02-17Development of a methodology for estimating the ergosterol in meat product-borne toxigenic moulds to evaluate antifungal agentsÁlvarez Rubio, María Micaela; Rodríguez Jiménez, Alicia; Bermúdez Polo, María Elena; Roncero Benavente, Elía; Andrade Gracia, María Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2020-05Development of a multiplex real-time PCR to differentiate the four major Listeria monocytogenes serotypes in isolates from meat processing plantsAlía Muñoz, Alberto; Andrade Gracia, María Jesús; Córdoba, J. J.; Martín Tornero, Irene; Rodríguez Jiménez, Alicia; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2019-07Diffusion of mycotoxins and secondary metabolites in dry-cured meat productsPeromingo Arévalo, Ana Belén; Sulyok, Michael; Lemmens, Marc; Rodríguez Jiménez, Alicia; Rodríguez Jovita, María Mar; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022Dry-cured loin characterization by ultrasound physicochemical and sensory parametersJiménez Barco, Antonio; González-Mohino Jiménez, Alberto; Rufo Pérez, María Montaña; Paniagua Sánchez, Jesús Manuel; Antequera Rojas, María Teresa; Pérez Palacios, María Trinidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2011-09Effect of autochthonous starter cultures in the production of "salchichón", a traditional Iberian dry-fermented sausage, with different ripening processesCasquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Martín González, Alberto; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Hernández León, Alejandro; Córdoba Ramos, María Guía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2018Effect of cured meat product ingredients on the Penicillium verrucosum growth and ochratoxin A productionAndrade García, María Jesús; Peromingo Arévalo, Ana Belén; Rodríguez Jovita, María Mar; Rodríguez Jiménez, Alicia; N/A; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2010Effect of dietary conjugated linoleic acid in combination with monounsaturated fatty acids on the composition and quality traits of cooked loinMartín García, Diana; Antequera Rojas, María Teresa; Muriel Blanco, María Elena; Pérez Palacios, María Trinidad; Ruiz Carrascal, Jorge; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos
2020Effect of high hydrostatic pressure processing and storage temperature on food safety, microbial counts, colour and oxidative changes of a traditional dry-cured sausageCava López, Ramón; Garcia Parra, J.; Ladero, L.; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos