Listar "DPAAL - Artículos" por Título

Ir a: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
o introduce las primeras letras:  
Mostrando resultados del 85 al 104 de 126 < Anterior   Siguiente >
AñoTítuloAutor/a
2019Near Infrared Reflectance spectroscopy to analyse texture related characteristics of sous vide pork loinPérez Palacios, María Trinidad; Caballero, Daniel; González-Mohino Jiménez, Alberto; Mir Bel, Jorge; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2018-03-22Near-infrared spectroscopy-based analysis to study sensory parameters on pork loins as affected by cooking methods and conditionsGonzález-Mohino Jiménez, Alberto; Antequera Rojas, María Teresa; Ventanas Canillas, Sonia; Caballero, Daniel; Mir Bel, Jorge; Pérez Palacios, María Trinidad; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2019-02-25New contributions of ultrasound inspection to the characterization of different varieties of honeyGonzález-Mohino Jiménez, Alberto; Jiménez, Antonio; Márquez Paniagua, M. Jesús; Pérez Palacios, María Trinidad; Rufo, Montaña; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022New findings of edible oil characterization by ultrasonic parametersJiménez Barco, Antonio; Rufo Pérez, María Montaña; Paniagua Sánchez, Jesús Manuel; González-Mohino Jiménez, Alberto; Olegario, Lary Souza; Universidade Federal da Paraíba. Brasil; Universidad de Extremadura. Departamento de Física Aplicada; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2023Non-invasive wildlife disease surveillance using real time PCR assays: the case of the endangered Galemys pyrenaicus populations from the Central System Mountains (Extremadura, Spain)Ripa López-Barrantes, Adriana; Díaz Caballero, José A.; Palacios González, María Jesús; Zalba, Javier; Espinosa Sánchez, Antonio; García Zapata, Juan Luis; Gómez Martín, Ana María; Tkach, Vasyl; Fernández García, José Luis; University of North Dakota. USA; Universidad de Extremadura. Departamento de Enfermería; Universidad de Extremadura. Departamento de Matemáticas; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
1987Nuevas perspectivas en la manipulación hormonal del crecimiento y la composición de la canal en los animales de abastosVentanas, Jesús; López Bote, Clemente L.; García González, María Carmen; Antequera Rojas, María Teresa; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2016El papel de la gestión cooperativa en la mejora del funcionamiento técnico-económico de explotaciones ovinasGaspar García, Paula; Escribano Sánchez, Miguel; Pulido García, Francisco; Rodríguez de Ledesma Vega, Antonio; Mesías Díaz, Francisco Javier; Pulido García, Francisco; Universidad de Extremadura. Departamento de Economía; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos
2016-08Persistent and non-persistent strains of Listeria monocytogenes: A focus on growth kinetics under different temperature, salt, and pH conditions and their sensitivity to sanitizersMagalhães, Rui; Ferreira, Vania; Brandão, T.R.S.; Casquete Palencia, Rocío; Almeida, Gonzalo; Teixeira, Paula; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2017-02-23Physico-chemical and sensory characteristics of freeze-dried and air-dehydrated yogurt foamCarvalho, Maria João Barata de; Pérez Palacios, María Trinidad; Ruiz Carrascal, Jorge; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2017Physicochemical and nutritional characterization of brebas for fresh consumption from nine fig varieties (Ficus carica L.) grown in Extremadura (Spain)Pereira Jiménez, Cristina; López Corrales, Margarita; Martín González, Alberto; Villalobos Rivera, María Carmen; Córdoba Ramos, María Guía; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; Instituto de Investigaciones Finca La Orden-Valdesequera (CICYTEX); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Instituto Universitario de Investigación de Recursos Agrarios (INURA); Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura (INTAEX-CICYTEX)
2018Physicochemical factors affecting the growth and mycotoxin production of Penicillium strains in a synthetic cheese mediumCasquete Palencia, Rocío; Benito Bernáldez, María José; Córdoba Ramos, María Guía; Ruiz-Moyano Seco de Herrera, Santiago; Galván Romero, Ana Isabel; Martín González, Alberto; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2018Potential of yeasts isolated from dry-cured ham to control ochratoxin A production in meat modelsPeromingo Arévalo, Ana Belén; Núñez Breña, Félix; Rodríguez Jiménez, Alicia; Alía Muñoz, Alberto; Andrade García, María Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2017-02Prevalence and antimicrobial susceptibility of Acinetobacter spp. isolated from meatCarvalheira, Ana; Casquete Palencia, Rocío; Silva, Joana Rita Martins; Teixeira, Paula; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2021Protein carbonylation in food and nutrition: a concise updateEstévez García, Mario; Díaz Velasco, Silvia; Martínez Pérez, Remigio; Universidad de Extremadura. Instituto de investigación de carne y productos cárnicos(IProCar); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2022-07Proteomic approach to unveil the ochratoxin A repression by "Debaryomyces hansenii" and rosemary on "Penicillium nordicum" during dry-cured fermented sausages ripeningÁlvarez Rubio, María Micaela; Delgado Perón, Josué; Núñez Breña, Félix; Roncero Benavente, Elía; Andrade Gracia, María Jesús; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2017Pulse Doppler ultrasound as a tool for the diagnosis of chronic testicular dysfunction in stallionsOrtiz Rodríguez, José Manuel; Anel López, Luis; Martín Muñoz, Patricia; Álvarez García, María Mercedes; Gaitskell Phillips, Gemma; Anel Rodríguez, Luis; Rodríguez Medina, Pedro Luis; Peña Vega, Fernando Juan; Ortega Ferrusola, Cristina; Universidad de Extremadura. Departamento de Medicina Animal; Universidad de León; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos; Universidad de Extremadura. Departamento de Sanidad Animal
2023Quantification and identification of damage caused by pests and fungi in dried figs from orchards with different levels of agronomic management in the main production areas of extremadura (SW Spain)Galán Jiménez, Antonio Jesús; Martín, A; Torres Vila, L.M.; Ruiz Moyano, Santiago; Galván Romero, Ana Isabel; Serradilla Sánchez, Manuel Joaquín; López Corrales, Margarita; N/A; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2012-12Quantification of furanic compounds in coated deep-fried products simulating normal preparation and consumption: Optimisation of HS-SPME analytical conditions by response surface methodologyPérez Palacios, María Trinidad; Petisca, Catarina; Melo, Armindo; Ferreira, Isabel; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos
2016Redox chemistry of the molecular interactions between tea catechins and human serum proteins under simulated hyperglycemic conditionsÖzyurt, Hazal; Luna Estellés, Carolina Luisa; Estévez García, Mario; Ege University. Turkey; Sistema Extremeño de Salud (SES); Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencia de los Alimentos
2020Reduction of nitrate and nitrite in Iberian dry cured loins and its effects during drying processHigue, N; Moreno, I; Lavado, G.; Vidal Aragón, María del Carmen; Cava López, Ramón; Universidad de Extremadura. Departamento de Producción Animal y Ciencias de los Alimentos